Mad

Vegetarisk frokostinspiration

Jeg kæmper lidt med mine frokoster for tiden, og så fik jeg en idé: Hvorfor ikke spørge blogarkivet om hjælp? Jeg har nemlig flere gange skrevet om vegansk pålæg, delt mine bedste tips til grønne madpakker og vist mine yndlingsrugbrødsmadder frem. Her kommer links til det hele, hvis I også trænger til lidt ny frokostinspiration. Det er nemlig månedens udfordring her i oktober at spise vegetarisk frokost – og det har jeg jo gjort i mange år!

Voilà: De bedste indlæg med inspiration til vegetariske og veganske frokoster fra arkivet – klik på billederne for at komme til de originale indlæg:

10 eksempler på min veganske unimadpakke – både nogle til de rigtig lange dage og nogle til de kortere. Der er rester, mættende salater i glas og sandwiches. Jeg får lyst til at lave kikærtesalat med rødbeder, æble, ristede hasselnødder og tahindressing, når jeg kigger dem igennem.

Fem idéer til pålæg til de dage, hvor frokosten står på rugbrødsmadder. Alt fra hjemmelavede linsedeller til færdigkøbt smørepålæg.

Flere madpakker. Her har jeg især været god til snacks – der er hjemmelavede banancookies, hjemmebagt knækbrød, et forsøg på müslibarer og masser af frugt, grønt og nødder. Alle frokoster bliver lige lidt sjovere, når de serveres med en håndfuld mandler/rosiner/kokosflager/dadler/hasselnødder, synes jeg!

Fem rugbrødsmadder mere, alle med vegansk pålæg. Der er for eksempel en kartoffelmad og en med oliventapenade.

Bloggens ældste madpakkeindlæg fra 2014. Jeg havde blandt andet tit boller med fyld med – altså fx græskarboller med most græskar i dejen, gulerodsboller eller spinatboller med solsikkekerner. Og så havde jeg bagt pirogger og frosset dem ned. Genialt.

Det var det! Efter den her gennemgang har jeg lyst til at lave kikærtepålæg, koge kartofler, som jeg kan bruge som pålæg og stege på panden, og købe et glas oliventapenade. Ah, et skud inspiration!

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

0 kommentarer

Skriv en kommentar