Mad

Veganske pandekager, avokado & gulerodssuppe

I lørdags forsøgte jeg mig med tynde veganske pandekager for første gang. De blev lidt flossede i kanterne, men det tilskriver jeg, at de er lavet på en bærbar elektrisk kogeplade og ikke et gasblus. Jeg spiste dem med solbærsyltetøj af sommerhusbær, haps! Man gør sådan her: 6 dl plantemælk, 4 dl hvedemel, 1 tsk bagepulver og et nip salt blandes sammen, hviler i 30 minutter og steges i olie. Jeg kom kardemomme i dejen, men det bedste er citronskal.Efter pandekagerne gik jeg på rugbrødsekspedition til Det Rene Brød. Min frokost blev to skiver af deres solsikkerugbrød, byens bedste rugbrød i mine øjne, med avokado på og en appelsin til.emma slebsager gulerodssuppe

Om aftenen kogte jeg gulerødder, løg, hvidløg, et æble og en lille dåse tomatkoncentrat i en gryde og blendede det til en orange suppe, som fik peberfrugt og mandler på toppen og en bolle på siden.

 

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

4 kommentarer

  • Besvar
    Anne-Sofie Dalgas
    26. februar 2015 at 16:06

    Hej Emma

    Jeg nyder virkelig dine indlæg og læser dem grundigt og trofast. Tusind tak :-)

    Hvordan er din fremgangsmåde med supper i det hele taget? Synes tit du laver nogle virkelig flotte, farverige nogle, som virker til at have en superlækker konsistens, men hvordan gør du? Hvordan finder du frem til forholdet – f. eks. som i dette indlægs eksempel. Hvor mange gulerødder til hvor meget andet osv.? Og hvad bruger du af væske? Boullion?

    Kærlist, Anne-Sofie

    • Besvar
      Emma
      27. februar 2015 at 09:52

      Hej Anne-Sofie, hvor er det dejligt at høre :)
      Når jeg laver supper, prøver jeg mig meget frem. Til den her brugte jeg nok omkring et kilo gulerødder til to gule løg, et par fed hvidløg, en stor teskefuld bouillon (bruger den fra Herbamare) og en lille dåse tomatkoncentrat. Jeg stegte løgene i olie, tilsatte gulerødder skåret i bidder på ca. 1 cm og varmede dem igennem, og så tilsatte jeg tomat, bouillon og så meget vand, at det dækkede alle gulerødderne. Jeg plejer at blende med en stavblender og smage til, om der mangler noget – den her manglede fx salt. Hvis den er blevet for tyk, kommer jeg bare mere vand i.

  • Besvar
    Ida V.R.
    27. februar 2015 at 14:13

    Lige mht. at bage pandekager, så er en god pandekagepande også afgørende synes jeg. Jeg kan anbefale den fra Skeppshult, som er af støbejern, den varmer jævnt over det hele, og den holder den høje varme. Det er godt kram og den kan holde hele livet, hvis man passer ordentligt på den – og det er der jo også noget miljøvenligt i. :) Bare et tip.

    • Besvar
      Emma
      27. februar 2015 at 14:34

      Godt tip! Støbejern er i det hele taget et lækkert materiale. Hvis jeg skal købe en ny pande en dag, bliver det nok sådan en. De kan jo også tit findes på loppemarkeder og sådan :)

    Skriv en kommentar