Mad

Veganske amerikanske pandekager

Der er ikke mange opskrifter, jeg vender tilbage til. Jeg kan bedst lide at freestyle og lave af mad af de ting, jeg har derhjemme (muligvis et symptom på, at jeg har været medlem af Fødevarefællesskabet lidt for længe?). Men pandekager, dem bager jeg altid på den samme måde. Opskriften på en stor portion veganske amerikanske pandekager til en sulten type kommer lige her:

1/2 moden banan (lidt mere, hvis det er en meget lille økobanan)
1 dl plantemælk
1 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
Lidt vanillepulver, lidt kardemomme og lidt salt

Mos bananen og bland alting sammen i en skål. Varm kokosolie (eller hvad du nu vil stege i) på en pande ved middelvarme og klat dejen på i den størrelse, du kan lide. Jeg synes både de er gode helt små og ret store. De skal vendes, når der er luftbobler i dem, og de ser sprøde ud i kanten. Server dem med resten af bananen, sirup og alt andet pynt, du kan finde derhjemme.

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

Relateret indhold

11 kommentarer

  • Besvar
    Maria
    6. februar 2016 at 09:02

    Freestylet mad er nu det bedste og sjoveste at lave, men nogle ting skal bare være som det plejer, pandekager fx ;)

    God lørdag Emma!

    • Besvar
      Emma
      8. februar 2016 at 08:37

      Lige netop! Og god mandag til dig, seje Maria!

  • Besvar
    Elena
    1. september 2016 at 22:59

    Mums. De ser bare gode ud! Hvor mange bliver der til i din opskrift ca?

    • Besvar
      Emma
      4. september 2016 at 20:58

      Opskriften er til én person, som er meget sulten :)

  • Besvar
    Cathrine
    24. juni 2017 at 11:24

    Uden tvivl den bedste opskrift på veganske pandekager! Og nu er det også min stamopskrift – tak!

    • Besvar
      Emma
      25. juni 2017 at 09:06

      Yes hvor dejligt at høre!

  • Besvar
    Emma Frydenlund
    22. oktober 2017 at 11:54

    De smager elendigt… denne opskrift har fået mig til at opgive veganisme, så tak for det. Fy for helved nogen klamme pandekager.

  • Besvar
    Ida
    26. januar 2018 at 20:33

    De ser hammer lækre ud, og jeg glæder mig til at prøve dem! 😊 Kan de laves aftenen før?

    • Besvar
      Emma
      27. januar 2018 at 22:26

      Ja, det kan de godt. De er selvfølgelig lækrest helt friske, men hvis du laver dem i forvejen (eller fryser en stor portion ned), kan du varme dem op igen på brødristeren.

  • Besvar
    Jasmin
    26. marts 2018 at 11:26

    Synes det er en meget lille portion til en person der er meget sulten, men de smager udmærket.

    • Besvar
      Emma
      26. marts 2018 at 17:00

      Dejligt du kan lide dem :) Og man kan jo altid lave mere end der står!

    Skriv en kommentar