Mad

Vandmelon, edamame, is & asparges

Min eksamensopgave er afleveret, hurra! Her kommer tre måltider (og en is) fra en dag, hvor opgaven stadig stod øverst på to do-listen. På opgaveskrivningsdage prøver jeg altid at være forberedt med gode ting i køleskabet, så det hele ikke bliver alt for surt.

ristet brød med mandelsmør og kakaonibs, vandmelonTil morgenmad spiste jeg vandmelon, ristet brød med mandelsmør og kakaonibs og drak en kop te. Har faktisk spist vandmelon til sådan cirka alle mine måltider det sidste stykke tid – det er jo mega lækkert!

salat af belugalinser, edamame, persille, agurk, hjertesalat og olivenTil frost lavede jeg en salat af agurk, edamamebønner, persille fra Fødevarefællesskabet, belugalinser, hjertesalat og oliven. Den fik et skvæt olivenolie og et skvæt citronsaft som dressing, og de varme linser vendte jeg med et fed presset hvidløg. Det er sjovt, som jeg får lyst til kolde salater med belugalinser, så snart det bliver lunt udenfor. Om vinteren vil jeg hellere have mine linser serveret som dhal ;)

ispind af kokosmælk og rabarberkompotOm eftermiddagen spiste jeg årets første hjemmelavede is! Jeg brugte denne opskrift. Hvis jeg skulle lave den igen, ville jeg lave mere rabarberkompot og mindre af den hvide kokosmælkedel. Men jeg er allerede videre i eksperimenterne – har spist fire smoothieis i denne weekend for eksempel.

Salat af perlespelt, belugalinser, hjertesalat, radiser, asparges og avokadoOm aftenen stod jeg for forplejningen til Sustain Daily-redaktionsmøde. Det blev kartofler og rødbeder fra Fødevarefællesskabet bagt i ovnen, en salat med belugalinser, perlespelt, hjertesalat, avokado, radiser og årets første grønne asparges. Alt godt til redaktionen – de første grønne asparges fra KBHFF er sådan cirka det bedste, jeg ved.

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

Relateret indhold

3 kommentarer

 • Besvar
  Mette M
  8. juni 2017 at 22:43

  Jeg er helt med dig, når det kommer til nye asparges – jeg henter dem på vores lokale gårdbutik og de er simpelthen så lækre :-)
  Smoothie is er også favorit herhjemme og der er (næsten) ikke begrænsninger på hvor mange børnene må få af dem.

  En af vores yndlingsdesserter herhjemme er banan is med chokolade sovs: en flok bananer skrælles og skæres i mindre stykker, så skal de fryses indtil de er helt frosne, ud af fryseren 10 minutter før isen skal spises. Blend alle bananerne indtil de er en cremet masse, fordel i skåle. Når du tager bananerne ud af fryseren, sætter du chokolade sovs over: ca 3-4 skefulde kokosolie opvarmes ved svag varme, kom ca 2-3 skefulde kakaopulver i, lidt vaniliepulver eller lucuma pulver, hvis du har det. Rør rundt og hæld over isen. Spises med det samme :-) Det er også lækkert med kakaonibs i cholokade sovsen – og der er sikkert masser af andre muligheder, vi ikke har prøvet endnu. Vi laver ikke desserten så ofte fordi den jo ikke er så bæredygtig, men det vælger jeg at se bort fra indimellem. Den ville også være lækker med rabarberkompot sammen med bananerne.

 • Besvar
  Mette M
  16. juni 2017 at 10:32

  Hej Emma :-) Tak for link om bananer – jeg har ofte spekuleret på om de blev fløjet eller sejlet rundt i verden, så dejligt at få den afklaret. Jeg vil nu spise bananer med bedre samvittighed :-) (ikke at jeg egentlig synes der skal klæbes en masse samvittighedskvaler til mad, men jeg har ret stor fokus på at spise sæsonbetinget og lokalt). God tur til Bornholm

 • Skriv en kommentar