Tre små

Tre små: Trivsel, varmerekord & en film om frø

Hej og glædelig fredag! Efter et par ugers stilstand/januarhi er jeg tilbage med tre små til weekenden. Og de er ret seje i denne uge, synes jeg – i hvert fald to af dem. Den ene er et livsstilskatalog fyldt med mennesker, som lever med et lavt CO2-aftryk og alligevel har høj livskvalitet og glæde, og den anden er en film om frø og biodiversitet, som jeg glæder mig til at se. Den sidste lille er ikke så glad, men ikke desto mindre vigtig: 2016 slog varmerekord ligesom ’14 og ’15 også gjorde.

Klik på billederne for at komme til artiklerne.

livsstilskatalog

Kan man leve bæredygtigt og stadig være glad for livet? Det har CONCITO undersøgt i en ny rapport. De har fundet frem fem familier, som alle har lavt CO2-aftryk og høj trivsel, og spurgt dem, hvordan det kan hænge sammen. Det er der kommet et katalog ud af, hvor man kan læse om familierne og få deres bedste tips til at blive både grøn og glad. SÅ sejt.

2016 varmeste år

2016 var det varmeste år nogensinde målt, har NASA konkluderet. Det er tredje år i træk, at vi globalt har haft det varmere end alle andre år, vi har målt. Og hele 16 af de 17 varmeste år nogensinde er målt efter år 2000. Så nu synes jeg snart godt, at vi kan begynde at vende skuden!

seed film

Jeg glæder mig til, at filmen Seed på en eller anden måde bliver tilgængelig at se. Den handler om biodiversitet, frøbanker og virksomheder, som tager patent på liv. Right down my alley. Måske en kandidat til en Sustain Daily-filmvisning?

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

2 kommentarer

 • Besvar
  Cecilie
  27. januar 2017 at 13:07

  Hej Emma,
  Jeg tror du vil synes at denne artikel er interessant:
  http://samvirke.dk/artikler/emballage-er-agurkens-bedste-ven
  Den er relevant i diskussionen, du har haft her før, om plastik indpakkede økologiske madvarer er bedre end u-indpakkede ikke-økologiske madvarer.
  God weekend :-)

  • Besvar
   Emma
   27. januar 2017 at 23:42

   Spændende, tak! Det er ret interessant det det med emballage og transport – generelt er man vist bare mest klimavenlig ved kun at købe varer, man faktisk får spist, og skære kødet fra :)

  Skriv en kommentar