Tre små

Tre små: Pesticider, ideologi og smeltede isbjerge

Godmorgen og glædelig fredag! Jeg møder sent i dag, så jeg har sovet indtil jeg blev vækket af solen, der væltede ind i soveværelset, og haft tid til at lave en smoothie til morgenmad og drikke min te langsomt. Luksus. Om lidt skal jeg på uni, men inden da ville jeg lige tjekke ind med tre små til weekenden. Det er tre artikler, som jeg har læst i løbet af ugen, og som du måske kan finde tid til at læse i pauserne mellem lørdag og søndags aktiviteter. En om pesticider, en om ideologi og en om smeltede isbjerge. Vi kører:

Klik på billederne for at komme til artiklerne.

Jeg hører tit argumentet, at “hvis hele verden gik over til økologi, ville vi ikke kunne brødføde befolkningen”. Eftersom vi i dag spilder cirka en tredjedel af al mad, der bliver produceret, er det ikke et argument, jeg kan tage seriøst – problemet er ikke økologi, men madspild og dårlige produktions- og distributionsforhold. Denne artikel refererer en ny rapport, som sætter fokus på, at pesticider gør mere skade end gavn. Spændende læsning.

Forfatter og debattør Carsten Jensen udtaler sig om ideologi og globale udfordringer i Ræson: “Vi er nødt til at gøre os klart, at de accelererende klimaforandringer er vores altoverskyggende udfordring, og at vores muligheder for at overleve som art bliver afgjort i de kommende årtier. Vi undgår ikke en konfrontation med de kapitalstærke kræfter, der fortsat går ind for blind vækst og udnyttelse af de fossile brændstoffer.”

Hvordan ville verden se ud, hvis al is på hele kloden smeltede? Det har National Geographic undersøgt og lavet en række kort over kontinenterne ud fra. Jeg kan afsløre, at Danmark i så fald vil være en meget lille plet på verdenskortet…

Hav en vidunderlig weekend! Og smid endelig et link i min retning, hvis du har læst noget spændende i løbet af ugen!

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

0 kommentarer

Skriv en kommentar