Tre små

Tre små: Minimalisme, antibiotika & More Than Scientists

Glædelig fredag og (meget snart) weekend! Hvor har det været vidunderligt med sol i ansigtet i denne uge. Jeg tonser rundt dette semester, men det er spændende og udfordrende, så jeg er glad – især når det allerede er lyst klokken otte om morgenen, og når himlen stadig er blå klokken fire om eftermiddagen!

I denne uge har jeg fundet tre små frem, som er meget forskellige. Den første er en invitation til at komme med i biffen på torsdag, hvis du bor i Aarhus eller omegn. Den næste er en historie om stordrift og masseproduktion af svin og de konsekvenser, det har, når vi opbevarer tusindvis af dyr tæt sammen. Sidst i rækken er tiltaget More Than Scientists, som samler klimaforskere med noget på hjertet. Vi kører:

Klik på billederne for at komme til artiklerne.

For et par uger siden viste vi Minimalism: A Documentary About the Important Things i Empire Bio på Nørrebro, og nu er det Århus’ tur til at få chancen for at se den i biografmørket! Hvis du interesserer dig for bæredygtighed, forbrug, ressourcer eller minimalisme, kan jeg virkelig anbefale at se den. Den stiller mange spørgsmål, ser kritisk på sociale normer og er smukt produceret. Køb billet her, eller inviter en århusiansk ven, hvis du vil med!


Når vi giver antibiotika til svin i store mængder, så risikerer vi, at sygdomsbakterierne bliver resistente, så antibiotikaen ikke længere virker. Eftersom der er mange flere svin i Danmark, end der er mennesker (der opdrættes omkring 19 millioner svin i Danmark hvert år) er det ret relevant, om de typer antibiotika, vi giver til dem, er vigtige for mennesker. Det har Esben Lunde og Bæredygtigt Landbrug bare lige glemt at tjekke op på – så nu går en lang række overlæger og professorer på barrikaderne.


Apropos barrikader – en række klimaforskere har samlet sig i initiativet More Than Scientists for at understrege, at klimakampen har brug for mere end videnskab. Den har brug for mennesker. Der er nogle ret fine videoer med forskere, som forklarer, hvorfor deres forskning påvirker dem følelsesmæssigt og på et personligt plan – et kig værd, hvis du har 10 minutter til overs i weekenden :)

 

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

0 kommentarer

Skriv en kommentar