Tre små

Tre små: Kulstop, fremtidens fødevarer & Grøndreng

Godmorgen og glædelig fredag :) Jeg har haft en helt rolig uge med kaffeaftaler, yoga, tid til at ordne ting herhjemme og et par spændende møder i Sustain Daily-regi. I går hørte jeg Jonathan Safran Foer i Den Sorte Diamant og fik helt vildt lyst til at læse hans nye bog, Her er jeg. Hvis en af jer har den og vil låne den ud, så sig til! Weekendens tre små er en energinyhed, et radioprogram om fremtidens fødevarer og et viralt hit.

Klik på billederne for at komme til artiklerne.

dong

DONG udfaser kul fuldstændig i deres kraftværker fra 2023. I stedet vil de fyre med biomasse i form af træpiller og flis, hvilket er sejt og et skridt i den rigtige retning. Kloge hoveder i CONCITO har regnet ud, at biomasse ikke nødvendigvis er et mirakel, da nogle former for biogas har ret høj CO2-udledning – så nu krydser jeg fingre for, at DONG har tjek på det og bruger en slags biomasse med lavt CO2-aftryk.

hjernekassen

I programmet Hjernekassen på P1 handler det nyeste afsnit om fremtidens fødevarer og hvordan vi kan sikre os, at der er mad nok til alle, også når vi bliver væsentligt flere end vi er nu. Jeg har ikke fået hørt det selv endnu, men det er downloadet og ligger klar på min mobil!
groendreng

Sidst, men ikke mindst, har jeg taget Grøndreng med på listen. Han har været svær at overse på det seneste og er i hvert fald dukket op i mit facebookfeed nogle gange om dagen. Med sin lækre pels og hurtige solbriller er han gået direkte i manges hjerter – videoen er et stunt fra Altivisten i anledning af modeugen, og jeg synes det er virkelig sjovt.

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

0 kommentarer

Skriv en kommentar