Tre små

Tre små: Genbrugsshopping, Trump & tøjforbrug

Juhu, solskinsfredag! Jeg har glædet mig til den her weekend, som ser ud til at komme til at starte med sol på næsen til fredagsøl på uni i eftermiddag. Ah. De tre små i denne uge er en god blanding af godt, skidt og uvist. Et genbrugsshoppingcenter, en usikker Trump på klimafronten og en dybdegående artikel om, hvad vi egentlig ved om modeindustrien. Enjoy! Har du dejlige planer i weekenden? Jeg har haft helt vildt meget lyst til at tage på loppemarked hele ugen, så råb lige højt, hvis du kender et godt et i weekenden!

Klik på billederne for at komme til artiklerne.

I den svenske by Eskilstuna ligger ReTuna, verdens første shoppingcenter kun med genbrugsting. Mega sejt koncept – man afleverer sine ting til ansatte, som vurderer om tingene skal repareres på stedet eller kan komme direkte ud i en af de 14 tematiserede butikker i centeret. Som et kæmpe byttemarked blandet med en virkelig velassorteret og velsorteret genbrugsbutik. Skal vi ikke have sådan en i København?

Trump har endnu ikke besluttet, om han vil trække USA ud af den internationale klimaaftale, som blev vedtaget i Paris til COP15. Det er måske et godt tegn, at han ikke har gjort det endnu? I hvert fald er det tosset, at han har ophævet stoppet for nye kulminer i USA – argumentet er, at det skal skabe arbejdspladser, men det er der intet der tyder på, at det kommer til.

Der er fokus på modeindustrien i disse dage – Politiken kører #stoptøjspild-kampagne, butikker med bæredygtigt tøj popper op hist og pist, og Sustain Yearly har et helt afsnit dedikeret til tøj, holdbarhed og mode. Men hvor meget forurener modeindustrien egentlig – sådan helt faktuelt?

 

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

0 kommentarer

Skriv en kommentar