Tre små

Tre små: Forskerfølelser, safe spaces & en klimadokumentar

Juhu, glædelig fredag! Jeg skal i sommerhus i weekenden med en håndfuld veninder, og selvom vi havde satset på solskin og badevejr, da vi planlagde turen, er jeg godt tilfreds med vejrudsigten. Alle undskyldninger for at bage kage, gå tur i skoven med en for stor regnjakke på og læse en bog i en sofa er velkomne.

Denne uges tre små er faktisk ganske lange – to skriv om klimaforandringer, følelser og forsvarsmekanismer og en film, som varer to timer. Hvis du er mere til noget helt kort, så kan du høre mig sige lidt om at rejse uden fly i P3 Nyhederne fra i tirsdags. Jeg dukker op lidt inde i udsendelsen, som i alt varer tre minutter. Rigtig god weekend!

Klik på billederne for at komme til artiklerne.

Et langt og ganske psykologinørdet skriv om klimaforandringer, benægtelse og forsvarsmekanismer. Det var meget den vinkel, min bacheloropgave også havde, og jeg synes det er vildt spændende. Begrebet safe space kendte jeg ikke til, før jeg læste artiklen. Et safe space er et sted, hvor man kan tale åbent om klimaforandringerne og hvordan de for eksempel påvirker ens håb for fremtiden og vækker angst, bekymring eller magtesløshed, og det kan være på samfundsniveau, gruppeniveau og individniveau. Jeg håber, at min blog er sådan et sted.

Jo mere klimaforandringerne skrider frem, jo flere forskere udtaler sig offentligt om, hvordan deres arbejde påvirker dem følelsesmæssigt. Mega spændende artikel, som blandt andet handler om projektet Is this how you feel?, som jeg tidligere har linket til her i mine tre små. I mine øjne er det positivt, at klimaforskere rækker ud på den her måde – jeg synes generelt, vi mangler voksne mennesker i det her samfund, som tør sige, hvad de mærker og føler, ikke kun hvad deres job er. Mere humanisme, tak!

Indtil på søndag kan du se den megafine dokumentarfilm I Morgen helt gratis på DR. Vi viste den to gange i efteråret med Sustain Daily, og begge gange var der bagefter folk der spurgte, hvor de kunne finde den, så de kunne vise den til deres venner, kollegaer eller familie. Her er den altså helt frit tilgængelig med danske undertekster et par dage endnu. Måske ugens fredagsfilm?

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

4 kommentarer

 • Besvar
  Anne
  28. april 2017 at 10:38

  Jeg lånte “I morgen” på biblioteket for en måneds tid siden, så der kan den også skaffes…

  • Besvar
   Emma
   28. april 2017 at 11:03

   Ah fedt! Godt tip!

 • Besvar
  Pia Storm
  29. april 2017 at 14:35

  Hej Emma
  Rigtig spændende artikler! Og rørende at læse om klimaforskernes følelser. Tænker også at det må være så meget hårdere at blive konfronteret med det hele tiden, hvor os andre “bare” kan lukke øjnene et øjeblik når det bliver for meget.
  Og inspirerende film😊

  • Besvar
   Emma
   29. april 2017 at 16:01

   Ja, jo mere det bliver ens levevej, jo sværere er det nok at glemme/få fri fra.

  Skriv en kommentar