Tre små

Tre små: 100 ting, bidød og stigning i Danmarks CO2-udledning

Godmorgen og god lørdag. Jeg ville have delt ugens tre små i går, men jeg glemte mit strømstik hjemme og gad ikke bruge 20 minutter af solskinstimerne på at cykle hjem efter det. Og bum var det lørdag! Jeg har en ubehagelig, men forhåbentlig brugbar nyhed, en liste over effektfulde tiltag og en træls fremskrivning fra Energistyrelsen til jer i denne omgang. Lad os se på sagerne:

Klik på billederne for at komme til artiklerne.

Den første lille sag er et forsøg på at gøre løsningerne på klimakrisen helt håndgribelige. En liste, simpelthen. Skabt af et hold forskere, som over et par år har regnet på effekten af en lang række tiltag, vi kan tage for at mindste vores drivhusgasudslip. Selve listen er en bog – men den her artikel giver et godt indblik i nogle af resultaterne.

Ups, her er en disclaimer: Den her artikel er simpelthen fra 2012 og derfor næppe en nyhed. Det gjorde Marianne, som har skrevet den i sin tid, mig lige opmærksom på! Tak Marianne! Ifølge Wikipedia forbød EU den ene af de to pesticider (måske også den anden? Er der nogen af jer, som ved det?) i 2013.

Colony Collapse Disorder er et fænomen, som verden har kendt til i årevis. Nu er to forskergrupper uafhængigt af hinanden kommet frem til, at den mystiske massedød blandt bier skyldes to pesticider, man ellers har regnet som ufarlige. Lækkert at tænke på, ikke? Så må vi bare håbe, at den nye viden får konsekvenser, og at de skadelige pesticider ikke erstattes af nogen, som er endnu værre…

Energistyrelsen har regnet på, hvordan Danmark energi vil se ud i fremtiden, hvis vi fortsætter den politiske linje, vi har nu. Her er et sigende citat: “Med den nuværende energiaftales udløb i 2020 samt ophør af en række tilskud stagnerer stigningen i andelen af vedvarende energi. Samtidig øges forbruget af fossile brændsler, fordi forbruget af el stiger.” Av, ikke? Det er et rigtig godt eksempel på, hvorfor det er vigtigt at stemme på politikere, som tager den grønne omstilling seriøst!

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

4 kommentarer

 • Besvar
  Marianne Luna
  25. marts 2017 at 11:10

  Hej Emma
  Bare FYI: Nyheden om biernes massedød er fra 2012 (hvilket jeg ved, fordi jeg selv skrev nyheden til KD, efter Videnskab.dk havde skrevet om det). Jeg aner ikke, hvorfor den går viralt igen, men det sker engang imellem, hvorfor det altid er godt at tjekke datoen på artikler. :)

  • Besvar
   Emma
   25. marts 2017 at 11:30

   Ej hvor er det interessant! Og pudsigt, at du har skrevet den :) Gad vide om der så faktisk er sket noget på den front siden?

 • Besvar
  Mette M
  27. marts 2017 at 11:20

  Drawdown lyder som en rigtig spændende bog, den er sat på min læsteliste, tak for tippet. Minder mig om bogen “World Hunger – 10 Myths” som for mig var enormt lærerig – og som jeg må se at få læst færdig! Har lidt tendens til at komme halvvejs, og så dukker en ny bog op… :-D Så den må jeg hellere starte med at afslutte ;-)

  • Besvar
   Emma
   27. marts 2017 at 19:58

   Hehe, det lyder som en god plan at afslutte den første først ;)

  Skriv en kommentar