Perspektiv

To tips til weekenden

Så blev det fredag, hurra! Det betyder weekend, nytårskur med damerne og muligvis en form for kage. Jeg har skrevet tre små til weekenden-indlæg om fredagen i årevis med skiftende regelmæssighed, og nu kan jeg mærke, at formatet trætter mig. De uger, hvor jeg har haft lyst til at dele to ting med jer, har jeg ledt efter en tredje med lys og lygte. Og de uger, hvor der har været fire spændende nyheder eller vigtige links, har jeg valgt det ene fra. Hvorfor skal der altid være tre? Ladies and gentlemen, nu sætter vi tre små til weekenden fri og kalder konceptet tips til weekenden uden tal på. Hurra! I denne uge har jeg to tips til dig, som vil blive klogere.

Næsten alle verdens lande har underskrevet Paris-aftalen, men det kniber ofte med at følge de store klimaambitioner op med handling. Følg de de store og små skridt, der tages i henholdsvis den rigtige og forkerte retning. Vi sender til din indbakke en gang om ugen

Det første tip er, at Informations klimaredaktion – som består af eviggode Jørgen Steen Nielsen og hans sidekick Jesper Løvenbalk Hansen – har startet et nyhedsbrev. Skriv dig op, hvis du vil vide alt om, hvad der sker på klimafronten i disse dage. Man får en mail spækket med links til både gode og dårlige nyheder fra hele verden én gang om ugen. Totalt fedt, hvis du er træt af at gennemsøge hele internettet for de seneste opdateringer fra den grønne verden.

Billedresultat for klimatestamentet

Det næste tip er en podcast! Jeg er vild med, når der dukker nye podcasts om klima op, og specielt når de er på dansk. Mens du venter på næste sæson af Sustain Daily Podcast (som kommer, det lover vi!), kan du høre Klimatestamentet, hvor Anders Morgenthaler undersøger, om hans grønne valg i hverdagen egentlig giver mening for andet end hans egen samvittighed og mavefornemmelse. Første afsnit udkom i fredags, det andet udkommer i dag – giv det et lyt!

Rigtig god weekend! Jeg tager altid gerne imod links til andre ting, som er nice.

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

6 kommentarer

 • Besvar
  Maja Harder
  12. januar 2018 at 08:02

  Lækkert. Jeg har skrevet mig op til nyhedsbrevet med det samme. Det var en god ide :)

  • Besvar
   Emma
   12. januar 2018 at 11:16

   Fedt at høre – jeg synes det er et super fint koncept at få nyhederne serveret på den måde :)

 • Besvar
  Anne
  12. januar 2018 at 09:17

  Gode tips der! Jeg hørte klimatestamentet i weekenden; det var rigtigt godt :-)

  • Besvar
   Emma
   12. januar 2018 at 11:16

   Ja, det synes jeg også! Glæder mig til at høre dagens afsnit.

 • Besvar
  Sidsel
  12. januar 2018 at 16:48

  Ja, væk med tallene fra de tips til weekenden! ;)

  Jeg har lige skrevet mig op til nyhedsbrev – fin idé, som gør det meget mere overskueligt at være nogenlunde opdateret! Og podcasten lyder rigtig god også, den vil jeg prøve at høre på søndag!
  God weekend :)

  • Besvar
   Emma
   12. januar 2018 at 20:33

   Væk med tallene, ind med friheden haha! Fedt at du kunne bruge mine tips, jeg håber du bliver glad for både nyhedsbrev (selvom det ikke nødvendigvis er en humørbombe) og podcast.

  Skriv en kommentar