Tre små

To tips til weekenden

Glædelig fredag! Solen skinner ind af vinduerne, mens det sner – det er ikke helt let at blive klog på, hvad vejret har gang i for tiden. Jeg priser mig lykkelig over min varme vinterjakke og mine gode vanter, hver jeg gang svinger ud ad porten med barnevognen. Og mit varme tøj er ikke det eneste, der gør mig glad for tiden. Der popper nemlig konstant seje tiltag op, som vil det samme, som jeg gerne vil: Forandre verden, sikre en mere bæredygtig udvikling, udnytte ressourcerne fornuftigt.

To af dem vil jeg dele med jer i dag. De minder på en måde lidt om hinanden – bortset fra, at de er bygget helt forskelligt op.

Det ene er projektet Grobund, som vil omdanne en tom fabrik i Ebeltoft til et bæredygtigt lokalsamfund med økologisk landbrug, off-grid huse, fælleskøkken, permakultur, koncertsted og alt muligt andet. De skal bare lige samle 8 millioner kroner ind til at købe fabrikken først! Det koster 50.000 kroner at blive andelshaver, så jeg ved godt, at det ikke for alle. Men hvis bare en enkelt af jer, som læser med, er interesseret eller kender én, som kunne være det, så er denne deling det hele værd. Det er sådan nogle projekter her, som kan blive inspiration til omstilling i den helt store skala, tror jeg!

Det næste er projektet Andelsgaarde. Som man kan læse på billedet, vil Andelsgaarde købe små landbrug op og omlægge jorden bæredygtigt. Alle kan være med – det koster 150 kroner om måneden at være andelshaver. Spørger du mig, er det billigt for at forandre verden.

Jeg er kæmpe fan af projekter, som gør det muligt for os som enkeltpersoner at deltage i en større, mere strukturel omstilling. Grobund og Andelsgaarde er årets bedste nyheder i den kategori, synes jeg! Vi skrives ved på søndag om CO2-kompensation – nu skal jeg ind i min netbank og tilmelde mig Andelsgaarde.

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

2 kommentarer

 • Besvar
  LeahSephira
  17. marts 2018 at 19:02

  Andelsgaarde lyder som et rigtig spændende projekt! Det vil jeg ihvertfald lige kigge nærmere på :D

  • Besvar
   Emma
   18. marts 2018 at 14:28

   Ja, det synes jeg også!

  Skriv en kommentar