Perspektiv

To outfits fra tre gode genbrugsbutikker i København

I dag har jeg byttet bloggeridentitet med Johanne – så hvis I er på jagt efter madbilleder, må I ind forbi hende :)

Jeg er intet modedyr og har de sidste mange år brugt unormalt få kræfter på at “opdatere min garderobe”. Det har der primært været to grunde til, nemlig 1) at jeg hellere vil bruge penge på andre ting (hvem sagde øl og mad?), og 2) at jeg på et tidspunkt begyndte at føle mig dårligt tilpas i de butikker, hvor man køber tøj. De repræsenterede pludselig en køb og smid væk-kultur, som jeg ikke gad være med til. Og så stoppede jeg mere eller mindre bare.

outfit med bukser fra Tu à Tu

Det sidste års tid har jeg fået øjnene op for nogle af de muligheder, der findes derude, hvis man ikke vil støtte high street og hurtige modebutikker, men alligevel gerne vil gå i andet end gamle hullede nederdele fra sin gymnasietid – der er visse sammenhænge, hvor sådan nogle bare ikke virker. Bukserne her fandt jeg fx hos Tú a Tú i Jægersborggade, som er en luksusgenbrugsbutik. De er bløde som smør og mega seje, hvis jeg selv skal sige det. Og så er de brugt af (mindst) en anden end mig, før de landede i mit skab. Lige som jeg bedst kan lide det.

kjole fra studio travel 1

Den her kjole er også fra en luksusgenbrug, nemlig Studio Travel i Blågårdsgade. Oprindeligt var den ankellang, men with a little help from my friends (tak Johanne!) fik den Emma-længde. Oven i købet med en helt moderne længdeforskel for- og bagtil! Den er i silke, og jeg elsker farven og mønsteret og at den ligner (og er ligeså blød og dejlig som) en natkjole.

kjole fra studio travel jakke fra sankt hans gade antikSidst, men ikke mindst, vil jeg vise jer min sommerjakke. Den dukkede op på en gåtur med en veninde, hvor vi bare lige stak hovedet ind hos Sankt Hans Gades Antik for sjov, fordi jeg havde sagt, at jeg var på jakkejagt. Den er mørkeblå med rund krave, og siden jeg pillede skulderpuderne ud, har den fulgt mig overalt.

Det var det! To outfits, tre genbrugsbutikker og en smøre om mit forhold til tøj. Har I det også stramt med de store tøjbutikker, kører I primært genbrugsstilen ligesom mig, eller forholder I jer helt anderledes?

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

4 kommentarer

 • Besvar
  Sara
  8. august 2016 at 10:14

  Jeg har det langt hen ad vejen ligesom dig! Derfor begyndte jeg for et års tid siden at sy mit eget tøj af stof produceret under gode forhold og som enten er Fairtrade, fra Europa eller økologisk. Det har gjort at jeg nu har en garderobe med få, lækre og hjemmesyede ting, som passer lige til min figur og stil, og som jeg passer endnu bedre på end en ligegyldig t-shirt fra H&M. Oveni hatten så er den kreative process også utroligt givende.
  God dag :)

  • Besvar
   Emma
   8. august 2016 at 15:37

   Wow, sejt! Jeg kan ikke sy og har heller ikke tålmodigheden til at sætte mig ned og lære det, men det lyder som en cool strategi!

 • Besvar
  Maj-Brit
  17. oktober 2016 at 22:17

  Jeg får mit tøj fra min mors veninde. Hun arbejder i en mode tøjbutik. Og skal helst være moderne klædt på hverdag. Også når der bliver skiftet ud får jeg nyt. Det er dejligt at vide at det ikke bliver spildt og jeg har faktisk ikke købt udover undertøj og strømper i snart 10 år. Også sko får jeg derigennem :)

  • Besvar
   Emma
   17. oktober 2016 at 22:35

   Wow, sikke en fornem løsning! Smart.

  Skriv en kommentar