Perspektiv

To film & en serie om bæredygtighed, du kan se lige nu

Lige nu er der guf på dr.dk til alle os, der betaler licens og kan lide at blive inspireret af levende billeder. Nærmere bestemt to film og en serie. Jeg skynder mig at anbefale dem nu, for den ene film er kun tilgængelig til og med på søndag. Og begge film er blandt mine absolutte klimafilmfavoritter. Go!

Den franske dokumentarfilm I morgen

Se den her indtil 6. oktober.

Den to timer lange dokumentarfilm I morgen er noget så sjældent som en klimafilm med en optimistisk vinkel. Filmens franske skabere rejser rundt i verden og finder de mennesker, byer og virksomheder, som har taget klimaudfordringen ved hornene og er gået i gang med at redde verden. Det er der kommet en virkelig fin film ud af, som indgyder håb og konkrete idéer til handling.

Den danske dokumentar Så meget godt i vente

Se den her her indtil 19. august.

Så meget godt i vente er en megasmuk film om bonden Niels Stokholm, som dyrker jord og holder kvæg på biodynamisk vis med alt, hvad det indebærer. Den er skabt af Phie Ambo, som er klimakriger helt ind til benet. Jeg faldt pladask for den i 2014, da jeg så den i biffen – den kan noget særligt med sin langsommelighed, sine dramatiske nærbilleder og skildringen af en mand, som elsker naturen.

Den norske miniserie Min klimakamp

Se den her indtil august næste år.

Den norske miniserie Min klimakamp i 5 afsnit (spørg mig ikke, hvorfor de har valgt en titel med lige præcis dén association!) handler om en ung kvinde, som går sine egne vaner efter i sømmene og forsøger at ændre sin livsstil. Jeg har ikke selv set serien endnu, men jeg har hørt godt om den fra flere. Jeg forestiller mig, at den kan lidt af det samme, som No Impact Man kunne.

Har I ellers set noget godt på det sidste – eller måske læst noget? Jeg kunne godt trænge til at opdatere mig selv lidt på dokumentarfronten!

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

4 kommentarer

 • Besvar
  Kristina
  17. august 2018 at 14:07

  Jeg har stort set været igennem alle dokumentarer om bæredygtighed på Netflix, så det er virkelig tiltrængt med lidt inspiration fra andre steder. Tak for dine links! Jeg skal helt sikkert have set det hele. :-)

  • Besvar
   Emma
   17. august 2018 at 14:59

   Hehe, så er det godt at DR også er leveringsdygtige! God fornøjelse :)

 • Besvar
  Jeanne
  22. december 2018 at 18:20

  “I morgen” findes også på filmstriben.
  Så var man lige som mig for sent ude til at se den på dr.dk, så er et bibliotekslogin adgangen. :)

  Tak for en fantastisk blog, som jeg først fandt for et par dage siden.

  • Besvar
   Emma
   22. december 2018 at 23:09

   Godt tip! Tak! Og velkommen til :)

  Skriv en kommentar