Perspektiv

The Omnivore’s Dilemma

Jeg er ret interesseret i mad. På sådan en “hvad er det og hvor kommer det fra”-måde. Først blev jeg vegetar på verdens letteste måde på min højskole og spiste lækkert, varieret og uden at svinge en eneste gryde, og siden flyttede jeg hjemmefra og skulle selv (sammen med min roomie) bestemme, hvad skabene blev fyldt med. Det har jeg tænkt ret meget over siden.

Først tænkte jeg, at jeg ville lade være med at spise dyr. Det går fint. Men nu er jeg begyndt at tænke videre. Nu handler det om, hvordan min mad er produceret.

Den interessere er helt sikkert er påvirket af, at jeg har læst Michael Pollans to bøger In Defense of Food og The Omnivores Dilemma, som ekstremt kort fortalt handler om det dilemma, vi befinder os i flere gange om dagen: Hvad skal vi have at spise?

Hvordan beslutter man, hvad man vil indtage? Hvad har man egentlig at vælge imellem? Pollans vigtigste pointe er, at man skal spise mad. Altså fødevarer, som faktisk er fødevarer; kartofler, gryn, mælk, svampe, dyr, tørrede abrikoser. Til gengæld kan man droppe produkter, som ens oldemor ikke ville have kaldt mad; proteinbarer, cocopops, nuggets, fedtfattig flødeerstatning, ostepops. På den måde bliver man ikke fyldt med mærkelige E-numre, og man passer bedre på jordkloden; det er klart, at jo mere processed en fødevare er, jo mere tid har den tilbragt på en forurenende fabrik.

Det betyder, at man skal bruge mere tid i køkkenet og selv bearbejde sine råvarer. Og den er jeg helt med på!

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

4 kommentarer

 • Besvar
  Emilia/PROVINS
  30. januar 2012 at 12:23

  Det er SÅ godt du ikke spiser kød! Da jeg blev veganer for et par år siden troede jeg alle ville følge med mig!!– Det gjorde alle ikke :-) Nu er jeg vegetar! Men det er altså også ret fab !!

  • Besvar
   Emma
   30. januar 2012 at 21:41

   Ja, den følelse kender jeg godt – mærkeligt at alle ikke følger med, for argumenterne er så gode og maden smager så godt! Jeg kan godt huske din veganerblog, den døde vist? Og ja, vegetar er fab!!

 • Besvar
  » E-Pesto emma slebsager
  17. januar 2013 at 17:27

  […] på ser lækre og sunde og ordentlige ud. Derfor blev jeg virkelig skuffet, da jeg – meget Pollansk – vendte glasset om og rent faktisk læste ingredienslisten. Ud over de ingredienser, man […]

 • Besvar
  En omgang svar » emma slebsager
  8. januar 2014 at 23:08

  […] på bloggen i sommers og Line, som jeg mødte på højskolen. Da jeg læste Eating Animals og The Omnivore’s Dilemma åbnede en hel ny verden sig for […]

 • Skriv en kommentar