Interviews

Spørgerunden: De første svar

Det er altid sjovt at se, hvad I spørger om, når der er spørgerunde herinde. I denne omgang handlede cirka halvdelen af spørgsmålene om babyting. Dem tænker jeg, at jeg vil svare på i en video. Så her kommer svar på alt det, der ikke handler om at blive mor eller få et barn!

Hvad er dine ambitioner med Sustain Daily?

Jeg vil helt vildt gerne have, at Sustain Daily bliver en bæredygtig forretning, så vi kan blive ved med at dele inspiration til bæredygtig livsstil og vise, at bæredygtighed er lækkert. Personligt ville jeg elske at lave Sustain Daily to dage om ugen og arbejde som psykolog tre dage om ugen. Det ville være helt perfekt. Lige nu arbejder jeg frivilligt som chefredaktør, og Johanne arbejder på fuld tid med at udvikle biksen og sørge for den daglige drift. Ambitionen lige nu er at lave et julemagasin, som kan konkurrere med mere mainstream julemagasiner og blive solgt over alt, hvor man kan købe magasiner! Vi vil mega gerne nå ud til endnu flere, end vi gør i dag – både med Sustain Daily Podcast, webmagasinet og de fysiske magasiner.

Hvordan føles det snart at være færdig på universitetet?

Det føles dejligt. Jeg glæder mig til at starte på et nyt kapitel. Jeg har læst siden 2011 (først et år på IT Universitetet) og startede på psykologi i 2012. Så det er seks et halvt år på samme uddannelsesinstitution, når jeg bliver færdig til nytår. Det må også være nok, he! Jeg frygter dog ærlig talt lidt at skulle have et fuldtidsjob, for hvordan skal jeg så få tid til alt det, jeg også gerne vil? De sidste mange år har jeg været vant til, at min hverdag var fleksibel. Når den pludselig ikke er det længere, hvad gør jeg så? Det bliver spændende at finde ud af.

Må vi se billeder fra jeres hjem og hvordan I har tænkt bæredygtighed ind i det?

Ja, det må I gerne. Det skal jeg nok få skrevet et indlæg om.

Hvad har du af sommerferieplaner?

Ikke det store i år. Vi har lige været tre uger med tog til Italien, så sommeren bliver en blanding af at skrive speciale, weekendture i sommerhus, til Fanø og til Düsseldorf og forhåbentlig en hel masse is i Københavns parker. Det passer mig super godt, at vi ikke skal være væk i længere tid ad gangen.

Hvordan går det med dit speciale?

Lige så stille fremad :) Jeg har først deadline den 30. december, så jeg er i en rigtig rar fase lige nu, hvor opgaven tager form, uden at det føles presset. Fra 1. august har jeg et specialekontor, og jeg glæder mig til at få en hverdag sammen med 7 andre, som også skriver speciale.

Er dig og din kæreste enige om den bæredygtige livsstil?

Ja, heldigvis. Vi er begge to meget involverede i grøn omstilling og bæredygtighed, så det er ikke svært at blive enige om, at ferierne skal foregå med tog, eller at vi altid forsøger at finde ting brugt og affaldssorterer og spiser vegetarisk hjemme og sådan.

Hvordan bruger du din bulletjournal til at inkorporere bæredygtige vaner i hverdagen?

Hm, godt spørgsmål. Jeg bruger primært min bullet journal som kalender og notesbog. Jeg ved, at mange bruger deres til at tracke alt muligt, men det er jeg ikke så stor fan af – bortset fra, at jeg jo tracker mit forbrug i år! Alle ting, jeg køber eller får, som ikke er husholdning, skriver jeg på en liste i min bullet journal. Og så har jeg en anden liste, hvor jeg løbende skriver ned, hvad jeg mangler. Så kan jeg tage den frem, hvis jeg skal på loppemarked eller er i en stor genbrugsbutik.

En top 5 over dine yndlingsretter?

Curry, pasta, jordbær, pomfritter, alt med masser af frisk koriander. Jeg er generelt bare ret glad for at få mad, når jeg er sulten.

Hvor ser du dig selv om 10 år?

Uh, der er længe til. Så er Otto 10 år! Det har jeg virkelig svært ved at forestille mig faktisk. Men lige nu er ønskescenariet noget à la: Jeg bor i et hus eller en større lejlighed i København med min familie, som er blevet udvidet med mindst et barn. Måske har vi boet i udlandet lidt, måske ikke. Jeg arbejder deltid som psykolog et spændende sted og deltid med Sustain Daily, som har eget kontor og flere ansatte, som brænder for at sprede grøn inspiration. Vores faste udgifter i familien er så små, at vi ikke behøver tjene mange penge begge to for at klare os, og vi er generelt glade for livet og tilværelsen.

Hvilke erfaringer har du med mælkemad uden ko? Er der noget, du særligt godt kan lide?

Åh, mælkemad! Det ord tror jeg ikke, jeg har hørt, siden jeg gik i folkeskolen og besøgte min veninde Mille. Så hvis nogen, som læser med, ikke ved det: Mælkemad er mad med mælk på! Anyway. Jeg kan bedst lide havremælk på müsli, havregryn og sådan, helt klart. Og kokosyoghurt fra Harvest Moon () er også sindssygt lækkert. Den eneste planteyoghurt, som jeg virkelig ægte foretrækker frem for en komælkebaseret. Desværre er den ret dyr, men jeg køber den alligevel ind imellem som en treat.

Er det muligt at se et billede af dig som 16-årig?

Ja, så lad gå :) Jeg fik først Facebook, da jeg var 17, og jeg er 18 på det ældste billede af mig derinde. Så jeg har været i gemmerne! Jeg er ikke sådan en, der har gemt alle digitale billeder fra mit liv, i hvert fald ikke et sted, hvor jeg kan finde dem. Så jeg har haft et fotoalbum frem for at finde dem her. Old school billeder. Taget med digitalkamera, printet ud og klistret ind i en bog for 12 år siden.  Vildt egentlig, at min generation er den sidste, hvis barndom og ungdom ikke ligger på nettet.

Jeg elskede den grå hættetrøje med broderet enhjørning, som jeg havde købt i Urban Outfitters sammen med min far, da vi var i New Orleans året inden. Og jeg elskede den der jakke! Faktisk har jeg først smidt den ud for et par år siden. Der var foret fuldstændig mørt og hullet, jeg har virkelig brugt den til døde. Jeg er 15 på cykelbilledet (næsten 16) og 16 på det med jakken. Ligner vist ret godt mig selv, tror jeg? Lidt blødere i ansigtet, lidt færre rynker. Og shit, jeg havde meget hår!

Du lavede engang et indlæg med, hvad du havde i dine køkkenskabe, men hvad har du i dit køleskab?

Det har jeg også lavet et indlæg om engang for tusind år siden! I april 2012 for at være præcis. Så det er vist på tide med en opdatering. Nu har jeg altid:

– dijonsennep
– sambal oelek eller anden stærk chilisovs
– gær
– grøntsager (lige nu: gulerødder, broccoli, agurk)
– kolde øl
– æg og ost, som Jonathan køber
– oliven og kapers
– marmelade
– random rester (lige nu: kogte kartofler, en kvart vandmelon, en fanta, en brieost)

Vil du skrive et indlæg omkring de gode små ændringer? Sådan hvilken olie, der er mest miljøvenlig i forhold til madlavning, hvilke poser du bruger til skrald, menstruationskop og andre små tips, tricks og optimeringer.

Det kan du tro, jeg vil. Jeg har nok bevæget mig mere og mere over i at gå op i de store linjer fremfor de små forandringer i løbet af de sidste par år, men det er en god idé at få genopfrisket og videregivet alle de små tricks. Det skriver jeg et indlæg om.

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

Relateret indhold

5 kommentarer

  • Besvar
    Kamille
    14. juni 2018 at 15:08

    Tak for fine svar og billeder:)
    Det er altid hyggeligt at læse med her.
    Kh Kamille

    • Besvar
      Emma
      15. juni 2018 at 10:51

      Det var så lidt, og tusind tak :)

  • Besvar
    Kamille
    15. juni 2018 at 19:49

    Kan man egentlig stadig købe jeres Sustain Yearly?

  • Skriv en kommentar