Andet

Tid til en spørgerunde

spørgerunde 2015_0001Det er et godt stykke tid siden, at vi har holdt en spørgerunde. Der er kommet nye læsere tid, der er sket en masse ting det sidste år, og måske sidder der nogen derude med et spørgsmål i ærmet. Jeg synes, at spørgerunder er en god måde at komme lidt tættere på jer, som læser med. Det føles mere som en samtale, end når jeg bare fortæller om ting, jeg selv synes er spændende. Så nu kører vi! Hvis du undrer dig over noget med mig, min mad, mit studie, min lejlighed eller noget helt femte, så hold dig endelig ikke tilbage – hvis du spørger, så lover jeg at give mit bedste svar.

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

24 kommentarer

 • Besvar
  Lisa
  14. oktober 2015 at 11:53

  Hi Emma,
  Could you please integrate a translator tool on your blog? Pleeaaaaaaaaaaaaase.
  And now another questions:
  Are you finally done with renovating your flat or do you thing it will be a livelong project?
  Because for me it feels like I’m (almost) done, because the next step would be to rather get rid of things first to create/build new things. And separation is not my thing.
  Liebe!
  Lisa

  • Besvar
   Lisa
   14. oktober 2015 at 11:55

   thing = think :)

 • Besvar
  Anna
  14. oktober 2015 at 12:52

  Kan det passe at du har gået på højskole? :-) Vil rigtig gerne høre hvilken + hvad du fik ud af opholdet, skal nemlig selv afsted på et langt ophold på Testrup her til foråret! :-)

  • Besvar
   Laura
   14. oktober 2015 at 18:59

   Jeg supplerer lige Emmas svar her – jeg har gået på Testrup, og det var fantastisk. Lærerne er enormt engagerede, og fagene er virkelig spændende. Jeg havde selv kunstlinjen, og det var super fedt at få lov til at være kreativ på en helt anden måde, end jeg før havde prøvet. Der var rigtig meget frihed til selv at blive inspireret. Og så er maden i verdensklasse. Det skal du glæde dig til :)

   Til Emma vil jeg gerne spørge, hvordan det er at gå på kandidat ift. bachelor, og hvad du synes om studiet for tiden?

 • Besvar
  Karin
  14. oktober 2015 at 21:35

  Hvad er dit bedste tip til lækkert, grønt, klimavenligt hverdagsmad, når man er på SU?

 • Besvar
  Karoline
  14. oktober 2015 at 23:21

  ALT ift. din/jeres nye lejlighed! Har selv lige overtaget en skøn lille lejlighed og alle (miljø-, klima-, verdens- og SU-venlige) tips modtages med kyshånd – lige fra valg af maling til billige genbrugsmøbler og flyttetips :-)

 • Besvar
  Anna
  15. oktober 2015 at 10:53

  Hvordan mødte du din kæreste, og hvordan er det at bo sammen?

 • Besvar
  maja
  15. oktober 2015 at 16:57

  Hvad læser du? Altså studie :)

  Og så lidt mere om din lejlighed – updates og billeder måske? :)

 • Besvar
  Freja
  15. oktober 2015 at 18:45

  Har du nogle principper når du køber møbler, elektronik og køkkenudstyr, så du tager det mest miljørigtige valg? Hvad ville du gøre, hvis du skulle flytte hjemmefra og skulle have fat i alt fra blender og bestik til en seng og et skrivebord?

 • Besvar
  Trine Sørensen
  15. oktober 2015 at 20:06

  Det er måske et lidt privat spørgsmål, men jeg er nysgerrig omkring det. Jeg har selv været vegetar. Nu spiser jeg kød igen på min læges opfording. Jeg havde åbenbart en stofskiftefejl der gjorde, at jeg ikke optog særlig meget fra min kost, selvom jeg fyldte mig med linser, bøffer og alt det andet good stuff. Jeg tabte hår, øjenvipper, meget (!) vægt og havde feber minimum en gang om måneden. Hun sagde, hun meget gerne ville prøve at sammensætte en syv-otte tilskud og forskellige piller, så jeg ikke behøvede at spise kød, men det gad jeg ikke. Det var både for dyrt og unaturligt, synets jeg. Så jeg begyndte og spise kød igen, så jeg kunne få proteinen i større mængder og på en anden måde, og det har også hjulpet. Så mit spørgsmål er egentlig bare, om du ville have gjort det samme? :) Altså hvis din krop i en periode ikke kunne bære kun at køre plantekost, tror du så, du ville spise kød igen?

 • Besvar
  loulou
  15. oktober 2015 at 20:12

  Hvilken musik lytter du til for tiden?

 • Besvar
  Katrine K
  16. oktober 2015 at 09:00

  Hvad vil du gerne arbejde med, når du er færdig med psykologistudiet?

 • Besvar
  Sofie
  16. oktober 2015 at 12:09

  Hej Emma :)
  Tak for en fantastisk blog! Jeg tænkte på, ift. makeup, cremer mm. hvad gør du der ift. at holde det bæredygtigt og miljøvenligt? Har du gjort dig tanker om hele den verden ift. bæredygtighed? Og har du nogle gode råd?
  Jeg vil rigtig gerne gå helt økologisk og bæredygtigt i den afdeling, men f.eks. mascara har jeg svært ved at finde en som ikke løber og giver pandaøjne på nul-komma-fem, så det kunne være fedt hvis du har råd og erfaringer du kunne dele der :)

  Mange hilsner, Sofie

  • Besvar
   Ganske Enkelt
   18. oktober 2015 at 10:11

   Jeg tillader mig lige at supplere her. Den med mascara’en er også svær, men hvis du har lyst var der en masse økodamer, der kom med deres bedste bud på en god mascara i kommentarerne på dette indlæg: http://www.ganskeenkelt.dk/?p=1644#comments

   Mine egne grønne mascarafavoritter er Green People og Jane Iredale – ingen pandaøjne her :)

 • Besvar
  Lene
  16. oktober 2015 at 14:02

  Hej Emma. Tusind tak for en super inspirerende blog.Jeg håber, det er ok at spørge om flere spørgsmål Emma :-)

  1. Er der nogle podcasts, som du vil anbefale?

  2. Jeg vil gerne være frivillig i et fællesskab/forening, som kæmper for bæredygtighed og klimaet, nogle som du kan anbefale?

  3. Kan du fortælle noget om, hvordan det er at studere psykologi på Københavns universitet? Hvordan er forelæserne? Er det et socialt miljø? Er det et stræber/konkurrence miljø?

  4. Kan du fortælle mere om din bachelor? Handlede den ikke bæredygtighed på en måde?

  Masser af gode efterårsferiehilsner, Lene

  • Besvar
   Lene
   16. oktober 2015 at 14:02

   Ups, der kom lidt for mange Emma’er med der ;-)

 • Besvar
  Line
  16. oktober 2015 at 14:03

  Hej Emma
  Tak for en super fed blog, der virkelig giver stof til eftertanke.
  Jeg er ny i vegetar-verdenen, og finder tit inspiration i dine indlæg m opskrifter.
  Jeg tænker, om du måske vil overveje at lave en fane m inddeling af dine opskrifter?
  Såååå… Ikke så meget et spørgsmål, men snarere et lille ønske herfra;-)

 • Besvar
  Julie
  16. oktober 2015 at 18:56

  Hej Emma
  Jeg vil først sige mange tak for din super inspirerende blog. Jeg har været en fast læser længe, men har ikke kommenteret før, men nu skal det være:-)
  Min spørgsmål kræver nok lige en kort forklaring. Jeg har igennem de sidste par år ændret mig meget, hvilket skyldes at jeg heldigvis har fået øjnene op for vigtige emner som bæredygtighed, klima, dyrevelfærd, veganisme, genbrug osv.
  Det har så afstedkommet at jeg også har ændret mig i forhold til familie og veninder, da de ikke deler samme interesse for det som jeg synes er så vigtigt.
  Jeg vil derfor spørge dig om du kan anbefale nogle fællesskaber, foreninger og/eller andre steder, hvor jeg kan møde nogle søde mennesker, som deler nogle af de samme værdier som mig og som ikke synes at det er mærkeligt at jeg godt kan lide at gå i genbrugsbutikker eller virkelig nyder at spise en vegansk kage og synes det er fedt at snakke om bæredygtighed?
  Beklager at mit spørgsmål lige blev lidt langt:-)
  (Det må nok hellere lige siges at jeg er i midt tyverne og bor i København)

 • Besvar
  Cathrine
  16. oktober 2015 at 20:13

  Hej Emma!
  Hvilke radiokanaler/programmer lytter du til?
  Mange efterårshilsner,
  Cathrine

 • Besvar
  Amalie
  17. oktober 2015 at 20:48

  Hvilke sko er dine foretrukne, og hvilke principper har du ift. skokøb som skal passe til din bæredygtige livsstil?

 • Besvar
  Kamille
  19. oktober 2015 at 09:52

  Hej Emma :)
  Sikke en god idé! Jeg har et spørgsmål angående plejeprodukter. Jeg vil gerne holde mig til svanemærkede, øko-produkter (og bruger kun få), men kommer altid i et dilemma, når jeg står og kigger indholdsfortegnelser. Enten kan man vælge den helt neutrale, svanemærkede, uden parfume etc., MEN hvor alt lyder meget kemisk (og f.eks. er med aluminium), ellers kan man gå videre til hylden med øko-“natur”-produkterne, som oftest indeholder naturlige (dog mere eller mindre bearbejdede) olier og planteekstrakter, MEN som derimod sjældent opnår svanemærket, da de eksempelvis ofte indeholder æteriske olier og derfor ikke består “parfume-prøven”. Hvad gør du? Har du knækket koden? Laver du alt fra bunden ;-)? Tak for svar og dejlig blog :)

 • Besvar
  Bodil
  19. oktober 2015 at 11:10

  Hej Emma

  Hvordan tackler du det når/hvis folk i din nærmeste familie altid – og jeg mener altid, lige skal spørge dig om hvad du spiser, hvorfor du gør det, om du får vitaminer nok og i øvrigt (i det skjulte) mumler, at de ikke mener at det er sundt at være vegetar.
  Trækker du på smilebåndet? Forklarer du venligt? Eller finder en ny familie (joke…).
  Tak for en altid inspirerende blog.

  Kh Bodil

 • Besvar
  Trine Sørensen
  9. november 2015 at 20:29

  Hej emma :) har du lavet svarindlægget? Glæder mig til at læse svarene!

  • Besvar
   Emma
   9. november 2015 at 22:33

   Nej, ikke endnu – men det er på trapperne!

  Skriv en kommentar