Andet

Skal vi bytte stiklinger?

Det kører for mine planter herhjemme lige nu. Der er stadig lidt tomater på altanen, jeg har (endelig endelig!) fået en avokadosten til at blive til en avokadoplante, der er kommet chilier på min chili, og så stortrives min pilea. Så meget, at den giver stiklinger i en lind strøm, hvilket gav mig idéen til det her indlæg.

skal-vi-bytte-stiklingerJeg tænkte nemlig på, om der er nogen af jer, der vil bytte stiklinger? Så får vi begge en ny plante at passe på og dele ud af til andre, når den har vokset sig stor. Jeg kunne allerhelst tænke mig en paletblad af en art, men andre fine planter er også velkomne.

Vil du være med?

Hvis du har en plante derhjemme, som man kan tage stiklinger af, og godt kunne tænke dig en lille minipilea som dem på billedet, så skriv en kommentar. Man kan godt sende stiklinger med posten, men det nemmeste ville selvfølgelig være at bytte med en anden københavner – bare så vi er sikre på, at de små skud overlever. Jeg har fire små planter at bytte med :)

Det her er i øvrigt moderplanten ↓ som oprindeligt kommer fra min farmor.

insta-pilea-rigtig

 

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

23 kommentarer

 • Besvar
  Marianne Luna
  14. september 2016 at 17:04

  Vildt god ide! :)
  Jeg har fået bladlus i mine to pileaer, så har skyllet dem under vandhanen i en lind strøm, men bladene er godt nok blevet sære. Hvis jeg boede i København, ville jeg gerne bytte, men jeg har dog primært aloe vera-planter i overskud.

  • Besvar
   Emma
   14. september 2016 at 18:11

   Åh nej hvor ærgerligt, håber de kommer sig! Måske er der en anden århusianer med stiklinger til overs, som læser med og vil bytte med dig?!

  • Besvar
   Clara Tvilling Vinther
   14. september 2016 at 19:22

   Jeg har masser af pileastiklinger! Du må godt få en af mig!

   • Besvar
    Marianne Luna
    15. september 2016 at 18:06

    Juhuu! Jeg ser lige, om jeg kan finde dig på Facebook. :)

 • Besvar
  Hope
  14. september 2016 at 17:05

  Fantastisk idé ?
  Jeg har frisk, har desværre ikke det du søger, men aloe vera og paradistræ og ekstra hvis andre vil bytte?

  • Besvar
   Emma
   14. september 2016 at 18:12

   Jubi! Jeg vil gerne bytte til et mini paradistræ :) Sender dig en mail i morgen, så vi kan finde ud af hvordan vi gør.

  • Besvar
   Pia fra Moderne Husførelse
   28. september 2016 at 09:03

   Ej, jeg vil vildt gerne have en aloe vera! De er bare så gode at have ved hånden. Jeg kan bytte med en væddeløber (Chlorophytum comosum).

   Emma, Jeg vil også rigtig gerne have en pilea, hvis du har flere og vil bytte :)

 • Besvar
  Cathrine
  14. september 2016 at 18:00

  Sikke en god ide! Jeg vil rigtig gerne have en pilea, men har desværre intet at bytte med. Jeg er først i gang med at lære at få grønne fingre/være i stand til at passe på planter. Men ved du måske hvor jeg kunne købe mig sådan en fin en henne?

  • Besvar
   Emma
   14. september 2016 at 18:13

   Det ved jeg desværre ikke, men hvis jeg ikke får byttet alle fire væk må du gerne få en af stiklingerne!

   • Besvar
    Cathrine
    15. september 2016 at 10:29

    det er sødt af dig! Det vil jeg gerne :) Du må lige sige til, hvis det bliver aktuelt. God dag.

 • Besvar
  Tripola
  14. september 2016 at 21:02

  Jeg bytter gerne med enten en Geranium , aloe vera eller hurtigløber. Ku det friste?

  • Besvar
   Emma
   15. september 2016 at 08:16

   Aloe vera er jeg ikke rigtig til, men er de andre stueplanter? Når jeg googler dem, kommer der kun billeder af haver frem… :)

 • Besvar
  Lise
  15. september 2016 at 09:11

  Jeg vidste slet ikke at den fine grønne og pink plante hed paletblad – dén har jeg stående i vindueskarmen og min mor er en sand mester i at opformere den. Dog i Odense…

  • Besvar
   Emma
   15. september 2016 at 15:18

   Arh øv, men så fik du da lært et plantenavn ;)

 • Besvar
  Hannah
  15. september 2016 at 12:25

  Jeg har en paletblad, som jeg sagtens kan tage et par stiklinger fra, hvis du er interesseret. Jeg bor på Nørrebro.
  Dine pilea står virkelig flot!

  • Besvar
   Emma
   15. september 2016 at 15:17

   Jubi, det vil jeg rigtig gerne! Jeg sender dig lige en mail :)

 • Besvar
  Tripola
  15. september 2016 at 15:14

  Ja de andre er stueplanter – og den hedder forresten væddeløber :-)

  • Besvar
   Emma
   15. september 2016 at 15:19

   Jeg tænkte nok, at det var væddeløber – den dukkede nemlig op, da jeg søgte. Jeg sender dig lige en mail!

 • Besvar
  Ann-Sofie
  16. september 2016 at 09:03

  Jeg har stiklingen du leder efter – og du har den jeg leder efter! Lige nu har jeg nogle stiklinger klar og bor i Kbh. Det ville være skønt at bytte. Smid endelig en mail.

  • Besvar
   Emma
   16. september 2016 at 13:42

   Jubi, dejligt! Jeg sender dig en mail :)

  • Besvar
   Pia fra Moderne Husførelse
   28. september 2016 at 09:05

   Hvis du har flere Ann-Sofie og vil bytte med en væddeløber stikling, så er jeg også meget interesseret.

 • Besvar
  Anna
  20. september 2016 at 14:23

  Jeg vil så gerne bytte stiklinger med jer!

 • Besvar
  Charlotte
  15. december 2016 at 20:51

  Jeg har først fundet din blog nu, men måske du har flere pilea-babyer? :)

  Jeg har en hel masse frø, som alle er altanvenlige (gule tomater, røde tomater, små chilier, diverse blomsterfrø osv). Og jeg har sukkulent-stiklinger, hvis det har interesse. Og en masse mynte, som dog overvintrer udenfor, men tror godt man kan tage stiklinger af den om vinteren.

  Skriv endelig, hvis det har interesse. Jeg bor i København :)

 • Skriv en kommentar