Mad 2

Seks kølige bekendtskaber

I mit sidste orakelindlæg var der en, der spurgte, hvad man altid skal have i køleskabet. Det er der naturligvis ikke noget endeligt svar på; det kommer an på sæson og temperament. Her er i hvert fald til inspiration seks af mine favoritter, som helst skal akkompagneres af en fyldt grøntsagsskuffe.

1. Dijonsennep. En skarp ven på kartoffelmadder, på sandwiches med primadonna og i dressing.
2. Sambal oelek. En slags chilimos, som er mega stærk (=effektiv) og god på alting.
3. Gær. Et must, som holder længe: en fjerdedel af sådan en pakke er nok til et helt hold boller.

4. Parmesan. Den her er godt nok en grana padano, men behøver jeg sige mere?
5. Æg. Helst fra glade fødevarefællesskabshøns (i random æggebakker). Ellers køber jeg øko-æg og forsøger ihærdigt at fortrænge alt, hvad jeg ved om destruktion af hanekyllinger.
6. Tahin. Cremet ven til humus, som også kan blandes med yoghurt, hvidløg og citron til en dressing.

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

Relateret indhold

4 kommentarer

  • Besvar
    Anne Mette
    1. maj 2012 at 06:36

    Vi æder SÅ meget “parmesan” hjemme hos os. Når jeg forhåbentligt snart får et rigtigt arbejde er jeg færdig med at købe den falske ost, så vil jeg have parmesan fra ostehandleren!

    • Besvar
      Emma
      2. maj 2012 at 10:22

      Jeg er glad for, at min far engang i mellem smutter i Supermarco og fylder køleskabet med grana padano og parmesan, som kan deles ud til værdigt trængende døtre :) Lige nu har jeg en af hver. Det er helt OK.

  • Besvar
    tankepusheren.dk
    11. maj 2012 at 16:13

    Parmesan er mega-musthave!

    • Besvar
      Emma
      11. maj 2012 at 17:42

      Helt sikkert. Nogle gange laver jeg mad ud fra at det skal kunne spises med parmesan. Eller soya. Det skifter lidt.

    Skriv en kommentar