Perspektiv Uncategorized

Sæt klimakryds i kalenderen

Der dukker forsat klimaarrangementer op her og der og alle vegne, så nu har jeg simpelthen lavet en liste mere med datoer, der fortjener at komme i kalenderen. Den første er allerede i aften!

22. sep: Redder vi verden i Brugsen?
Tværfagligt Fødevareforum holder en debat om den politiske forbruger i eftermiddag kl. 17.15,  som er åben for alle. Mickey Gjerris er blandt gæsterne, som skal diskutere om den politiske forbruger findes, om det egentligt er muligt at redde verden gennem sine indkøb, og om det burde være nogle andre end forbrugernes ansvar at redde verden. Spændende!

24. sep: Mad&Mad: Veganisme
Samme organisation, altså Tværfagligt Fødevareforum, holder på torsdag en vegansk middag. Der kommer en veganer og holder oplæg, og så er det vist meningen, at vi skal tale med mad i munden :) Jeg glæder mig til at spise dejlig mad og vende det veganske livs fordele og ulemper. Jeg tror der er flere pladser – det koster kun 30 kroner at være med, go go go!

25. sep: POP UP-klimabar
På fredag er der POP UP-klimabar i Århus, Odense og København. Greenpeace inviterer, og i alle tre byer står den på fest, dans og pep til ære for klimakampen.

26. sep: MEJLGADE LAB: Grønt Byliv Markedsdag
Hvis du bor i Århus, kan du hoppe forbi Mejlgade på lørdag og få inspiration til at leve bæredygtigt fra grønne virksomheder, projekter og foreninger. Det ser ud til, at der kommer nogle seje folk forbi!

26. sep: Global Klimaaktion på Den Røde Plads
Samme dag er der en stor klimaaktion på Den Røde Plads i København for at gøre opmærksom på, at vi regner med handling fra politisk side til COP21 senere på efteråret. Det er noget med en fælles lysaktion, og så kan man købe mad på pladsen og møde en miljøorganisation.

30. sep: Omstillingscafé om det urbane økosystem
Næste omstillingscafé handler om det urbane økosystem og bliver holdt onsdag i næste uge i indre by i København. Jeg er vild med omstillingscaféer og kan varmt anbefale alle at dukke op. Det er spændende at høre oplæggene og debatten, og så går jeg altid derfra med en fornemmelse af, at vi er mange, der kæmper for bæredygtigheden.

4. okt: Danmark som fossilfrit foregangsland
Tidligere klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen vil holde et oplæg og invitere til debat om de muligheder og udfordringer, der er ved at være et fossilfrit foregangsland. Arrangementet bliver bestemt ikke mindre aktuelt af, at den nuværende regering på miljø- klimaområdet ikke har lavet andet end at strege mål over og skære ned, siden de kom til.

Pyh, sikke en omgang! Man kan jo næsten fylde hele sin kalender ud bare med klimaarrangementer. Kan I bruge de her lister til noget? Og ses vi til nogen af de københavnske events?

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

8 kommentarer

 • Besvar
  Camilla Tromborg
  22. september 2015 at 07:58

  Hej Emma, hvor afholdes de der omstillingscaféer henne? :)

  • Besvar
   Emma
   22. september 2015 at 08:01

   De bliver holdt i Informations lokaler i Store Kongensgade

 • Besvar
  Sara
  22. september 2015 at 10:40

  Emma, de lister er så gode og bekræftende i at vi er mange, der kæmper for samme sag! Dem må du endelig fortsætte med :)

  • Besvar
   Emma
   22. september 2015 at 16:22

   Årh det er dejligt at høre, så forsætter jeg :)

 • Besvar
  Kristine
  22. september 2015 at 10:45

  Hvor er det sindsygt spændende kære Emma. Tusind tak for alle de dejlige links, jeg har lige tilføjet en hel del nye foreninger til min facebook :) Hurra!

  • Besvar
   Emma
   22. september 2015 at 11:32

   Yes hvor godt!

 • Besvar
  Karoline
  23. september 2015 at 21:49

  Juhu jeg kommer også i morgen tl tværfagligt fødevareforums middag, glæder mig!

  • Besvar
   Emma
   24. september 2015 at 15:00

   Fedt, så ses vi der!

  Skriv en kommentar