Andet

Sæt klimakryds i december

Selvom december er fuld af jul, er den faktisk også fuld af klimaevents – både på den store globale skala (hej COP21) og på den lokale. Det er ikke lykkedes mig at finde nogen events i Århus i denne omgang, så råb endelig højt i kommentarerne, hvis du kender til et! Hvis du er i København og på et tidspunkt får nok af glögg og brunkager eller bare trænger til en pause, så vil jeg anbefale at gøre et par stykker af de her ting:

2. december: Har vi råd til at redde klimaet? Har vi råd til at lade være?
Hvis du er hurtig og har plads i kalenderen, kan du tage til klimadebat allerede i aften. Kritiske Politter har lånt et auditorium på KU og inviteret blandt andet formanden for Klimarådet. Det skal handle om, hvad den grønne omstilling egentlig koster – eller om vi kan blive rige af den.

2.-12. december: No Planet B
Sidsel og Maibritt, som jeg lavede radio med i august, er i fuld gang med at spille deres teaterstykke om klodens tilstand. Jeg så det i lørdags og vil fra nu af anbefale alle, jeg møder, at se det. Det er fuldt af angst, håb, latter, åndenød, kærlighed, aggression og tomhed – alle de følelser, som hænger sammen med at forstå, hvad vi egentlig har gang i med de der klimaforandringer.

4. december: Klimaaktivistisk morgenmøde
På fredag inviterer Omstilling Nu, Mellemfolkeligt Samvirke og Information til morgenmøde med aktivisttema! Det skal handle om, hvordan man selv kan gøre en forskel på klimafronten og lave kreativ aktivisme, og jeg satser på at have lommerne fulde af gode idéer, når jeg går derfra.

9. december: Climate Laboratory – Sustainable Christmas Food
UngEnergi inviterer til klimalaboratorie om bæredygtig julemad, som både smager godt og er klimavenlig. De lover, at man går hjem med en konkret måde at gøre julen (og verden) lidt grønnere, og så serverer de klimajulesnacks!

15. december: Cowspiracy og paneldebat
Tirsdag den 15. viser Dansk Vegetarforening og Anima dokumentarfilmen Cowspiracy til en række politikere og eksperter og beder dem diskutere filmens budskaber bagefter. Det er en god film, så det bliver sikkert også en spændende debat.

Det var alle de events, jeg har fundet i december. Bortset fra et enkelt et, som jeg har gemt til sidst som en bonus, fordi jeg selv skal være med til det :))))) Det er en debat, som skal handle om at leve et bæredygtigt liv – med andre ord mit yndlingssamtaleemne. Det er fredag den 11. december på Vesterbro, og der er mere info her:

debataftener flyer

 

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar