Mad

Rødkålssalat med appelsin

rødkål appelsin mandler persilleMed hele to rødkålshoveder i posen fra kbhff i sidste uge er rødkålssalat obligatorisk på min menu i disse dage. Det er ikke altid nemt for mig at få brugt al den kål, der er i vinterposerne – jeg synes sådan nogle kålhoveder varer evigt, og når man kun er én til at spise dem, så varer de ekstra-evigt! Derfor har jeg fundet på at snitte hele kålhovedet på én gang og så komme det, jeg ikke bruger, i et glas. Så er det nemt at smide i en wok, et tærtefyld eller en som her i en salat med appelsin, ristede mandler og hakket persille. Og hvis bare man husker at snige det ind, hvor man kan, så skal det nok blive spist det hele. Stop spild af mad og (s)kål!

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

Relateret indhold

12 kommentarer

  • Besvar
    Michelle
    19. november 2013 at 17:36

    Tror du måske, at man ville kunne bage snittet rødkål i nogle boller? Ligesom med gulerod og squash? Bare en tanke… Jeg har nemlig også svært ved at få spist et helt rødkål.

    • Besvar
      Emma
      19. november 2013 at 20:10

      Bumbum, det ved jeg ikke? Det er jo ikke en rodfrugt – dem ville jeg ikke være betænkelig ved overhovedet, bare fyr løs med rødbeder og pastinakker og sådan i boller. Men kål… Det må komme an på en prøve. Ellers er min løsning til rødkålshovederne at lave syltet rødkål. Det er et hit som tilbehør til næsten alle vinterting, synes jeg. Og lækkert i boller (med rodfrugter) ;)

      • Besvar
        Thea
        20. november 2013 at 20:32

        Syltet rødkål lyder som en god idé! Så holder det jo også længere… Hvordan gør du, når du sylter det?

        • Besvar
          Emma
          20. november 2013 at 20:49

          Det gør det nemlig :) Og nu er det snart jul, og så er syltet rødkål jo helt perfekt. Jeg laver bare en helt klassisk version med eddike, rød saft, rørsukker og salt – kan ikke lige huske forholdene, jeg finder bare en opskrift på google og freestyler derfra :)

  • Besvar
    Selina Juul - Stop Spild Af Mad
    19. november 2013 at 23:45

    Åååh herlige tips!

    Hvor er du god, som altid! :)

    KH
    Selina

    • Besvar
      Emma
      20. november 2013 at 10:07

      Tak! :) – også for delingen.

  • Besvar
    Selina Juul - Stop Spild Af Mad
    19. november 2013 at 23:47

    Deler straks på vores facebook :)

  • Besvar
    Marian
    20. november 2013 at 09:10

    Det er et perfekt match – rødkål og appelsin! Mums! Og de økologiske kål er billige nu og kan nemlig anvendes til hvad-som-helst.

    //Marian

    • Besvar
      Emma
      20. november 2013 at 10:08

      Det er det nemlig. Og jep, kål er billigt – og det er de økologiske appelsiner egentlig også. Juhu!

  • Besvar
    Lise
    20. november 2013 at 10:38

    Måske kan denne laves i en rød udgave?
    http://www.dr.dk/P4/Programmer/formiddag/Opskrifter_og_tips/20130222120644.htm

    • Besvar
      Emma
      20. november 2013 at 16:13

      Sikkert! og fin vil den blive, tror jeg.

  • Besvar
    Den grønne julemiddag » emma slebsager
    11. december 2014 at 14:35

    […] og se, om ikke din familie også bliver glade for et frisk grønt pust midt i flæsket. Jeg har en rødkålssalat med appelsin og en grønkålssalat med æble i arkivet, hvis det var […]

  • Skriv en kommentar