klimaambassadør Mad

Pink rødbedesalat med kikærter

Rødbeder står højt på min liste over favoritter i køkkenet for tiden, meget belejligt i ventetiden inden det forårsgrønne. Den her salat var virkelig lækker og ret flot, synes jeg. Den er en blanding af kogte kikærter, kogte rødbeder, et æble i tern, ristede og hakkede hasselnødder og så en dressing af tahin og citronsaft. Den bliver skrigende pink, når man vender rødbederne i, har knas fra nødderne og syrlighed fra æbleternene, og så er den er god både til aftensmad og som madpakke, kan jeg afsløre. Var det noget?

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

Relateret indhold

10 kommentarer

 • Besvar
  på nye eventyr...
  4. marts 2014 at 13:45

  Laver tit en der minder meget om. Elsker lyserød mad. Hrm. Ingen overraskelse.

  Øv havde skrevet lang kommentar om det med blær i sidste uge, men kan se min comp aldrig postede den. Eller mit langsomme net ikke gjorde.

  • Besvar
   Emma
   4. marts 2014 at 14:21

   He nej, ingen overraskelse! Og ej hvor ærgerligt, vil du ikke skrive den igen? Jeg samler listen i morgen, havde jeg tænkt.

 • Besvar
  Louise
  5. marts 2014 at 12:59

  Det ser lækkert ud, og lyder godt med tahin-citron dressing. Apropos rødbeder og lyserøde lækkerbidskener, så sidder jeg pt og lapper en lækker rødbedesuppe i mig. Den indeholder rødbede, hvidløg, løg, pastinakker, kartofler… pastinakkerne gør den sød på en meget raffineret måde. Kan varmt anbefales. Selvfølgelig med creme fraich på toppen :))

  • Besvar
   Emma
   5. marts 2014 at 16:57

   Uhm, rødbedesuppe. Det lyder også godt!

 • Besvar
  Louise
  5. marts 2014 at 17:53

  … Nåh ja, creme fraich er måske ikke lige sagen for en sand vegetar, men jeg er ikke sådan en endu :)) og jeg elsker creme fraich! :)))

 • Besvar
  Marian
  6. marts 2014 at 09:17

  jeg er også totalt rødbede-pjattet i tiden. Den her salat lyder toplækkert.

  • Besvar
   Emma
   6. marts 2014 at 10:46

   Det er det gode ved at spise sæsonens råvarer, at man får lov at forelske sig først i jordbær, så i de danske æbler, så i græskar, så i rødbeder… og snart i asparges!

 • Besvar
  » Citrusmarmelade, restemadpakke, kikærtesalat & noget større. emma slebsager
  6. september 2015 at 08:55

  […] sprøde æbletern og ristede hasselnødder har været en af mine favoritter i rødbedesæsonen i nogle år nu. Med rødbeder fra kbhff i grøntsagsskuffen var den det oplagte efterårsvalg. Jeg tilføjede en […]

 • Skriv en kommentar