Mad

Rabarberkompot

Forleden lavede jeg kompot af det bundt rabarber, jeg fik fra fødevarefællesskabet. Først skyllede jeg dem og skar toppene og bundene væk.

Så skar jeg dem i stykker på cirka en centimeter og blandede dem med rørsukker og vanillepulver. Den her skål lod jeg stå i en halv times tid, og så kom jeg det hele over i en gryde og kogte det i omkring 10 minutter, til rabarberne var blevet bløde.Næste morgen spiste jeg et stykke ristet brød med rabarberkompot og drak en kop varm te til. Ikke dårligt. Et bundt rabarber giver et stort syltetøjsglas fuld af kompot plus lidt ekstra, som man fx kan spise med en ske direkte fra gryden, mens det stadig er lunt. Haps!

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

Relateret indhold

6 kommentarer

  • Besvar
    Anne
    22. maj 2014 at 21:39

    ALDRIG skær bunden af det er det bedste !!!

    • Besvar
      Emma
      23. maj 2014 at 08:52

      ARGH! det gør jeg ikke igen, tak for tip :)

  • Besvar
    Wendy
    22. maj 2014 at 22:01

    What Anne said: riv kun de brune blade væk. Rabarberens “fødder” er det bedste:)

    • Besvar
      Emma
      23. maj 2014 at 08:53

      Har skrevet mig det bag øret til næste gang, tak du.

  • Besvar
    Katrine
    22. maj 2014 at 22:05

    Så fint :)

  • Skriv en kommentar