Mad

Projekt hyldeblomstsaft

Hej fra sommerhuset! Solen skinner, der er lige bølger på havet og lokale jordbær hos købmanden. Eneste grund til at være et andet sted end her skulle være, at man befandt sig på en dyrskueplads og hørte koncerter og drak kolde øl – det stikker lidt i mit hjerte af roskildesavn i disse koncertdage, men heldigvis har jeg selskab af søde damer, som netop nu hælder kaffe op til mig!

Siden jeg fik hjemmelavet rabarbersaft i en have på Amager tidligere på sommeren, har jeg haft lyst til at prøve selv at lave saft til varme, sløve dage i haven. Sidste weekend gik jeg på hyldeblomstrov på vejene omkring huset, kogte en sukkerlage, hældte den over blomsterne og to økocitroner i skiver og satte det hele i køleskabet. I dag var der hyldeblomstsaft på frokostbordet i haven – aah!

hyldeblomstsafthyldeblomstsafthyldeblomstsaft

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

Relateret indhold

4 kommentarer

 • Besvar
  Lise
  6. juli 2013 at 21:12

  Og når du er færdig med at hælde saft fra blomsterne, kan du hælde snaps eller vodka over. Så er der også til sommerdrinksne!

  • Besvar
   Emma
   7. juli 2013 at 15:09

   Say what!? Dét skulle jeg lige have vidst, før jeg kylede dem i skraldespanden. Næste år!

 • Besvar
  Marian
  8. juli 2013 at 14:46

  åhhhh smagen af DANSK sommer! Husk også at teste blomsterne i pandekager. Uhmnnn!

  • Besvar
   Emma
   8. juli 2013 at 15:54

   Vokser der ikke hyldeblomster i Sverige? Det med blomsterpandekager har jeg godt set et par steder, det lyder megalækkert!

  Skriv en kommentar