Perspektiv

Posedame på den smarte måde

Lad mig allerførst indrømme, at overskriften lidt er til for at retfærdiggøre overfor mig selv, at jeg skriver et indlæg om plastikposer.

Men jeg købte altså nogle poser, da jeg var i IKEA med min mor en (fredag, shh!) aften for nogle uger siden. Det er sådan nogle smarte nogen, der har en lukkerille og er pæne i farverne. De skal bruges igen og igen og igen i stedet for at blive smidt ud, og det synes jeg selv er rigtig fint. Jeg har nemlig altid madpakke med og plejer at smide mindst én plastikpose ud i en ITU-skraldespand hver dag. Det gør jeg ikke mere!

Nu siger den smarte miljøbevidste læser måske “Men Emma, så kunne du jo bare begynde at vaske og genbruge dine fryseposer i stedet”, men altså – det lugter lidt for meget af oldemor. Det kan også godt være, at de skal bruges 1.000 gange, før det kan betale sig CO2-mæssigt, for de har sikkert været energikrævende at producere i forhold til almindelige fryseposer, men så gør jeg da bare det!

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

4 kommentarer

 • Besvar
  Anne Mette
  17. marts 2012 at 11:38

  Hæh, jeg har arbejdet i IKEA og folk købte de poser der i galskab. Jeg har aldrig helt grejet det smarte ved dem. Ville det ikke være bedre med en madkasse? Altså, så bliver ens mad heller ikke fladmast? :D

  • Besvar
   Emma
   19. marts 2012 at 10:11

   Jamen madkasser kan man ikke putte sit brød i. Eller sin ost inde i køleskabet. Eller en halv tærte i fryseren! Og så fylder den i ens taske selvom man har spist al sin mad. Jaja, livets store problemer!

 • Besvar
  Snullemor
  18. marts 2012 at 22:58

  Det lyder måske underligt, men sommetider er omkostningerne mindre ved en smid-væk-ting end ved ting som skal vaskes i varmt vand osv. – også sådan miljømæssigt… har jeg ladet mig fortælle! Ikke at jeg selv ved hvordan det hænger sammen.
  Er de ikke vildt besværlige at vaske de der poser?

  • Besvar
   Emma
   19. marts 2012 at 10:13

   Det tror jeg ganske sikkert at de er her. I hvert fald hvis man ikke bruger dem i stedet for smid-væk-poser i 45 år eller sådan noget… Jeg synes de er nemme at vaske – vrangen ud :)

  Skriv en kommentar