Perspektiv

Plastikplaneten

En sød fyr sendte mig engang en artikel om en østrigsk familie, der lever uden plastik. Artiklen er tysk, så jeg tænkte at det ville være lettere at google translate den end at hakke den igennem med mit skoletysk. Det resulterede i sætninger som “Croissants in the bags but not without a baker” og var ikke en succes. Jeg tog mit tyske frem og forstod blandt andet, at familien har komposterbare tandbørster, laver shampoo selv, køber mælk på glasflaske (hvorfor kan jeg ikke det i København?) og er fans af deres ostemand og deres helsekost, hvor de køber mel og den slags i løs vægt. Smart. Deres projekt er inspireret af filmen Plastic Planet, som jeg så i fredags.

Filmen handler om plastikindustrien; om at havet er fyldt med plastik; om at vores kroppe er fyldt med plastik; om at noget plastik er hormonforstyrrende; om at plastikfabrikkerne hemmeligholder, hvilke kemikalier de kommer i deres produkter; om at plastik nedbrydes langsomt og frigiver spændende ting undervejs. Den handler om ubehagelige ting, sætter plastikindustrien i et super dårligt lys og har fået mig til at genoverveje mine madopbevaringsmetoder. Spændende film, som klart kan anbefales. Den kan endda ses i sin fulde længde på youtube!

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

8 kommentarer

 • Besvar
  Jacob Abildstrøm
  24. juni 2012 at 15:23

  Super fedt at læse mange af dine opslag Emma :) Jeg ved man ikke altid bare kan regne med, at vi kan opfinde os ud af problemerne, og livsstilændringer er nødvendige. Jeg har dog mødt en der er igang med at lave en process der laver bionedbrydelig plastik ud fra biomasse affald som døde planter og lignende. Super spændende.

  • Besvar
   Emma
   24. juni 2012 at 17:06

   Super fedt at du læser med! Og bionedbrydelig plastik lyder rigtig spændende og er faktisk også med i filmen. Instruktøren (eller hvad det hedder, når man er “personen” i en dokumentar) dufter til plastikpillerne og siger, at de lugter af mad og ikke af kemi. Det er ret sejt, og måske vejen frem?

 • Besvar
  Lisa
  24. juni 2012 at 17:08

  Could you please integrate a translator item on your blog? :(

  • Besvar
   Emma
   25. juni 2012 at 19:58

   I’ll see what I can do!

   • Besvar
    Lisa
    25. juni 2012 at 20:23

    Thank you Emma! It’s so hard to understand… Still trying anyway.

 • Besvar
  Anne Mette
  6. juli 2012 at 14:05

  Det er altså også helt uhyggeligt så meget emballage man får smidt ud i løbet af ingen tid. Bare det, at folk køber vand på flaske når de har det derhjemme i hanen. Håber aaaldrig at det bliver nødvendigt for mig at købe flaskevand.

  • Besvar
   Emma
   10. juli 2012 at 13:16

   Selvom jeg ikke køber vand på flaske, er der alligevel virkelig meget plastik i min skraldespand :(

 • Besvar
  » Salat i glas emma slebsager
  26. juli 2012 at 21:07

  […] på henholdsvis 3/4 og 1/2 liter. De er fine, synes jeg. Og bedre at opbevare mad i end bøtter af plastik! Har indtil videre brugt dem til kartoffelsalat, kikærtesalat og grøn salat, som jeg med stor […]

 • Skriv en kommentar