Perspektiv

Pip gok påskeplim

Hvor julen står i grisens tegn, så står påsken i kyllingens. I den forbindelse vil jeg lige række fingeren op og gøre opmærksom på, at der hvert år bliver produceret 120 millioner kyllinger i Danmark. Det er 120.000.000(!) kyllinger, som bliver født, slået ihjel og spist hvert år. Som menneskeføde hvis de er af kødslagsen, eller som dyrefoder hvis de er udtjente æglæggere eller hanekyllinger af ægslagsen, der bliver kasseret umiddelbart efter udklækningen. Charmerende, no?

Traditionen med at spise æg til påske kommer fra dengang, hvor hønsene ikke gav æg hele vinteren, fordi de frøs og ikke fik nok at spise. Det problem har vi ikke længere, for nu bor alle 120.000.000 kyllinger i varmestalde og spiser foderblandinger med soja i, så æggene popper ud i samme tempo hele året. Pip gok påskeplim og godt man ikke er en kylling!

Tallene er fra bogen KØD – en antologi, som har dem fra Det Danske Fjerkræråd. Den er god nok.


• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

0 kommentarer

Skriv en kommentar