Mad

Pære, kartoffelmadder & græskarpasta

emma slebsager peanutbutter og pæreDen sidste pære fra Fødevarefællesskabet, en bolle og en kop te – sådan så min morgenmad ud en dag i sidste uge, hvor mogensolen trods alt kiggede frem bag skyerne.emma slebsager kartoffelmadder madpakkeTil frokost spiste jeg kartoffelmadder, en klementin og et æble på uni. Jeg bliver altid så glad, når der er kogte kartofler i køleskabet. Det burde der helt klart være noget oftere.emma slebsager græskarpastaTil aftensmad stod den på græskarpasta. Det er mit billigste og bedste madtip for tiden: skær løg og hvidløg i små stykker og hokkaido i tern, svits løg og hvidløg med dine yndlingskrydderier (jeg er inde i en garam masala-periode for tiden), tilsæt græskarternene, hæld vand på til det dækker, og lad det stå og simre et kvarters tid. Når græskarret er mørt, kan man mose det med en gaffel, smage det hele til med salt og peber, og så har man sovs til pasta! Et hokkaidogræskar bliver til så meget sovs, at der er nok til en hel pakke pasta + en rest.

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

6 kommentarer

 • Besvar
  Cecilie
  24. november 2015 at 22:57

  Den pastaret lyder virkelig lækker – og budgetvenlig, win! :) Men har du et godt tip til et alternativ, når nu græskarsæsonen er ved at slut?

  • Besvar
   Emma
   24. november 2015 at 23:36

   Hm, græskar kan jo holde sig for evigt næsten, så mon ikke der bliver ved at være lidt af dem i supermarkederne et stykke tid endnu? Ellers kunne jeg forestille mig, at den er god med søde kartofler eller gulerødder også :) Måske kunne man også lave en virkelig smuk en med rødbede!

 • Besvar
  Rikke Nielsen
  25. november 2015 at 23:36

  Hej Emma :)
  Lyder godt nok lækkert med det pastaret ! :D Og da jeg læste garam masala, ville jeg bare give tip om at der er de lækreste krydderiblandinger i krydderibiksen i torvehallerne, og deriblandt en god garam masala. Det er alt sammen økologisk og skulle også være fairtrade og så god kvalitet til helt rimelig priser. Jeg har ikke prøvet så mange af blandinger, men de ser bare så spændende ud, og som Zero Waster er det bare så lækkert, man også får 20 % rabat :) Og endnu bedre er rigtig god betjening, og jeg har nu to gange fået blandet dressing mix efter ønske, så det kan man også sagtens :) Jeg kunne købe mig fattig hos dem, så tag helt sikkert forbi, hvis du ike har været det :)

  Masser vintersmil fra en også curry glad Rikke

  • Besvar
   Emma
   26. november 2015 at 09:15

   Jeg elsker ASA og gider slet ikke købe krydderier fra andre steder nu. Det er nemlig både fantastisk godt, billigere end at købe økokrydderier i supermarkedet OG med mulighed for at have sine egne glas med = fantastisk. Lever du helt zero waste nu? KH Emma

   • Besvar
    Rikke Nielsen
    26. november 2015 at 22:47

    Jeg kan kun være enig :D og lever ikke helt Zero Waste, men ret lang vil jeg nok sige. Mange ting der simpelthen bare ikke findes i mit hjem, og som syntes helt naturlige nu :) Mit mål er at være så godt som zero waste til sommer, selvfølgelig med undtagelser stadig :)

    • Besvar
     Emma
     27. november 2015 at 11:29

     Sejt Rikke!

  Skriv en kommentar