Uncategorized

Orakelblog

Som altid har det været en fornøjelse at følge med i de søgeord, som har ledt folk ind på bloggen på det sidste. Det er blevet til en lille samling af gode, ærlige spørgsmål. Jeg er naturligvis til rådighed og gør mit bedste som orakel uden at kny. I denne omgang ser temaet ud til at være gamle fødevarer, på nær selvfølgelig de sidste. Traditionen tro er der også en tegning til en værdig søger. Vi kører:

• Hvad kan man bruge bløde pærer til?

Jeg vil foreslå at bruge dem til pæretærte. Sådan en med låg af dej, som man spiser med flødeskum til. Blød frugt er generelt det bedste til kager. Man kunne garanteret også lave en god pærekompot.

Kan man godt fryse ting ned på sidste salgsdato?

Selvfølgelig. Det smarte ved at fryse ting er jo, at det standser udviklingen af bakterier und so. Så skal man selvfølgelig huske at spise det med det samme, når man tør det op igen. No problemo.

Kan man skralde økologi?

Ja. Jeg har skraldet en del økologi. Det er måske fordi økologisk frugt og grønt ikke er behandlet og derfor nemmere bliver stødt? I hvert fald jeg har tit fundet økologiske ting på skraldeture. Det kommer selvfølgelig også an på, hvor man skralder fra – Irma har væsentligt flere økologiske varer end Netto, for eksempel, og smider derfor også flere økologiske varer ud.

Teenager vil være vegetar

Hurra! Alle, der vil være vegetarer, er automatisk mine venner. Hvis det er en mor eller en far, der har søgt efter det her, så er det mindst lige så sejt. Det viser, at de er interesserede og gerne vil finde gode råd og tips og tricks. Jeg har skrevet indlægget At tage springet om at være teenager og blive vegetar, og så er der masser af vegetarinspiration i Klar, parat vegetar #1, #2 og #3.

Tegning løg + tegning isbjørn skåret over

Jeres bønner er hørt. Jeg har kombineret jeres søgeord og tegnet et løg, der er skåret over.

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

10 kommentarer

 • Besvar
  Ann
  16. januar 2013 at 15:00

  HA. Sådan en pæretærte har jeg været ved at lave hver dag den seneste uge, men jeg glemmer altid at købe ekstra pærer. Måske det bliver i aften, måske i morgen. Flot løg. Nu mangler du bare at tegne en isbjørn.

  • Besvar
   Emma
   16. januar 2013 at 18:36

   De er altså også gode, de pæretærter. Kunne sagtens forestille mig, at du laver “en god en af slagsen” som Trine ville sige det. Tak for ros af løget. Jeg prøvede faktisk at tegne is isbjørn, men den blev ikke så god :(

   • Besvar
    Ann
    17. januar 2013 at 17:04

    Tak for tilliden. Det var nu første gang, jeg forsøgte mig med en. De bringer barndomsminder, de tærter. Jeg rev lidt marcipan og nougat henover pærerne. (MUM)

 • Besvar
  Michelle
  16. januar 2013 at 20:49

  Jeg elsker, når du er orakel!
  (og så savner jeg også isbjørn skåret over tegningen)

  • Besvar
   Emma
   17. januar 2013 at 10:21

   Jeg kan godt se, at jeg sprang lidt let hen over den…

 • Besvar
  Lise
  16. januar 2013 at 23:07

  Jeg fik pærer fra odenseff forleden og bagte tærte med karameliserede pærer og pastinak – ovenpå var et dejligt dejlåg med indkorporeret marcipan. Jeg sir det bare….

  • Besvar
   Emma
   17. januar 2013 at 10:21

   Nej, hvor lyder det godt!!

 • Besvar
  Helle
  18. august 2014 at 10:49

  Kære Emma
  Jeg er faldet over din flotte tegning af løget, og jeg står lige og mangler netop sådan en tegning til et lille logo.

  Her skal der blot være en stængel, der gror op fra løget.

  Jeg ville blot høre dig, om jeg måtte bruge din tegning til dette formå?

  Venligst
  Helle

  • Besvar
   Emma
   22. august 2014 at 10:43

   Hej Helle

   Det kan vi nok godt finde ud af. Jeg sender dig lige en mail.

   Hilsen Emma

  Skriv en kommentar