Mad

Opskrift: Veganske burgerbøffer

Jeg har glædet mig til at dele det her med jer – nemlig opskriften på den bedste veganske burger, jeg nogensinde har lavet. Bøfferne har masser af umamismag, er lavet af simple ingredienser, har en god fast konsistens og hænger godt sammen uden at være “klistrede”, som veggiebøffer ellers kan have tendens til at blive. Og så er de godkendt af hele min familie.

Opskriften er fra Mia Sommers kogebog Vegansk Velvære, som er fuld af hverdagsopskrifter på alt fra dhal til drømmekage. Jeg har fået lov til at dele opskriften med jer af Mia selv – tusind tak for det :) Bøfferne får smag fra champignon og krydderier, konsistens fra bønner og bliver holdt sammen af kogte ris. Her kommer opskriften!

Ingredienser til 8-9 bøffer:

100 g ris (jeg brugte brune)
500 g champignon
1 hakket løg
1 dåse kidneybønner (jeg brugte sorte bønner, jeg selv havde kogt)
1/4 tsk. røget paprika
1-2 tsk. salt
Chili efter smag
75-100 g rasp
Salt og peber
Olie til stegning

Sådan gør du:

Kog risene og lad dem køle ned.

Hak champignonerne fint og hak løget. Steg løg og champignon på panden 10-15 minutter, indtil champignonerne har afgivet deres væde, og den er fordampet. Du behøver ikke tilsætte olie til panden.

Put de stegte champignoner og løg i en skål og tilsæt ris, bønner, røget paprika, salt og peber. Rør det sammen og blend det groft med en stavblender. Put rasp i farsen og rør godt rundt. Smag til med salt, peber og eventuelt chili. Form farsen til 8-9 bøffer og steg dem på panden i olie ved middel varme, indtil de er lysebrune og sprøde.

Haps – velbekomme!

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

Relateret indhold

8 kommentarer

  • Besvar
    Sabrina Patricia
    12. december 2017 at 16:33

    Ohh – so happy I found your blog. Still working on my danish but what better way to practice than by reading an awesome and inspiring blog! Yaaay!

    • Besvar
      Emma
      12. december 2017 at 16:47

      Hi Sabrina, how great that you made it in here! Velkommen!

  • Besvar
    Anja
    13. december 2017 at 13:10

    Hvor mange gram er der i en dåse bønner? Bare så jeg ved hvor mange jeg skal bruge af mine hjemmekogte :) Hvor mange bønner brugte du? TAK! Glæder mig til at lave dem!

    • Besvar
      Ida
      13. december 2017 at 15:47

      240 gram mener jeg der er i næsten alle.

    • Besvar
      Emma
      14. december 2017 at 15:14

      Jep, Ida har ret! Så dejligt at I kan hjælpe hinanden.

  • Besvar
    Tina
    5. januar 2018 at 00:36

    De ser gode ud! HAr du prøvet at udskifte risene med noget andet? (spiser ikke ris :/

    • Besvar
      Emma
      5. januar 2018 at 20:30

      Nej, det har jeg ikke prøvet. Måske kunne man bruge quinoa eller boghvede? Tror dog også risene har en klistre-sammen-funktion… Du må lade det komme an på en prøve!

    Skriv en kommentar