Perspektiv

Om at træde ud af møllen

I går kørte mine forældre og jeg hjem fra et besøg hos min lillebror på en ø i en svensk efterårsskov. I bilen hørte vi en podcast fra Mikrofonholder på radio24syv, som passede helt perfekt til en biltur hjem til storbyen. Det er Maria Gerhardt, som har inviteret Andrea Hejlskov hjem i sin havestue for at tale om behovet for at ændre sit liv radikalt. Det har de nemlig begge to gjort, men af helt forskellige årsager – Andrea Hejlskov tog sin familie med på den store flugt, mens Marie Gerhardt blev tvunget til at ligge i sin seng i månedsvis på grund af kræft. Selv om deres udgangspunkter er så forskellige, har de tænkt mange af de samme tanker om deres skift af livsstil og om at stå af den mølle, vores samfund tilbyder os i dag. De taler om at føle sig handlingslammet, om at tage sit liv i egne hænder og overveje, hvilke værdier man vil indrette det ud fra. Det handler om at stå af ræset, om at vise sine børn at man ikke bliver lykkelig af at få flere ting, om et alternativ til kapitalisme, om revolutionen (som Andrea tror er på vej) og om, at de begge to er bange for at tjene penge. Der er håb, men mindst lige så meget tvivl. Der er skyld og skam, selvpineri og selvopofrelse og selvhad. Det varer en time, men det sætter tanker i gang, som varer længere. Meget inspirerende!

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

11 kommentarer

 • Besvar
  Rikke
  13. oktober 2014 at 16:33

  Ihh hvor spændende :) Lige hvad jeg manglede til denne ferie dag, hvor regnen daler udenfor, og der skal bages brød og laves hummus :)

  Tak og god ferie til dig

  • Besvar
   Emma
   13. oktober 2014 at 17:59

   Ja det lyder da virkelig som den perfekte ferieregnvejrsdag! God lytning :)

 • Besvar
  Anne
  13. oktober 2014 at 16:33

  Ej hvor fedt – tusind tak for tip – det skal jeg høre! Jeg hørte Andrea da hun var på Css i fredags, og jeg har slet ikke kunnet slå hendes tanker ud lige siden. Det har sat gang i så mange ting i mit hoved – glæder mig meget til at høre udsendelsen! Håber I havde en skøn tur Stockholm!

  • Besvar
   Emma
   13. oktober 2014 at 17:58

   Så lidt! Hvor godt, at du var der i fredags – det ville jeg virkelig også gerne have været. Men jeg var lige i gang med at ankomme til Biskops Arnö, hvor min bror bor for tiden, da hun gik på, så det var sådan set et ret OK bytte. Jeg kan virkelig også anbefale hendes bog, “og den store flugt”!

 • Besvar
  Sarah
  13. oktober 2014 at 19:54

  Vildt godt podcast, tak for tip! :)

  • Besvar
   Emma
   14. oktober 2014 at 09:48

   Så lidt, fedt at du har hørt det!

 • Besvar
  Katrine
  13. oktober 2014 at 20:09

  Tak for anbefalingen! Virkelig god podcast, som bestemt sætter tanker i gang.

  • Besvar
   Emma
   14. oktober 2014 at 09:48

   Ja ikke? Jeg er i hvert fald ikke færdig med at tænke over den endnu!

 • Besvar
  Rikke fra http://hvorsvaerterdetlige.dk
  13. oktober 2014 at 21:41

  Hvor spændende. Lyder som noget jeg bør høre. Jeg har selv prøvet, at være tvunget til at så af ræset i længere tid, og at måtte redefinere mine drømme og planer ;-)
  BTW Så snakkede jeg med en økologisk landmand i dag, har skrevet om det interessante han sagde, som kommentar på dit forrige indlæg ;-)

  • Besvar
   Emma
   14. oktober 2014 at 09:52

   Jeg tror du vil synes, at det er spændende, når du selv har været noget lignende igennem. Det er også noget af det, de diskuterer – forskellen på at vælge at stå af og så at gøre det, fordi man rammes af sygdom og er tvunget til det. Jeg så godt din kommentar og har svaret dig derinde. Det er vildt fedt, at du har og skriver om sådan nogle samtaler!

 • Besvar
  » The biggest story in the world emma slebsager
  31. maj 2015 at 12:56

  […] af podcasts? Her er et par tip mere: ► Andrea Hejlskov og Maria Gerhardt udveksler erfaringer om at træde ud af møllen ► En diskussion af moral og kødforbrug fra Eksistens på P1 ► Min bedste Mickey […]

 • Skriv en kommentar