Perspektiv

Økologiske underbukser

Mit tøjbudget er utrolig overskueligt, faktisk tæt på at være ikke-eksisterende. Indtil forleden dag, hvor jeg købte nye underbukser, havde jeg ikke brugt en krone på tøj i år. Ikke fordi jeg ikke har en krone til tøj, men fordi jeg ikke har haft lyst. Jeg vil hellere bruge mine penge på mad og fornøjelser end ting, jeg ikke har brug for, og sådan en ting er tøj for det meste. Når det endelig er, vil jeg helst købe tøj, der holder, i stedet for at gå i stykker efter ti vaske. Eller er økologisk produceret eller fra genbrug. Derfor købte jeg økounderbukser forleden dag, og derfor er jeg på jagt efter en kjole fra en luksusgenbrug når min veninde skal giftes til sommer. Men i hverdagen fylder tøjkøb altså meget lidt i mit liv. Køber I meget tøj, og tænker I på mijøet i den forbindelse? Det gør de fleste danskere ikke.

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

16 kommentarer

 • Besvar
  Rosa
  25. marts 2014 at 17:32

  Tak for en god blog! Hvor har du fundet de økologiske underbukser? De ser rigtig fine ud.

  • Besvar
   Emma
   25. marts 2014 at 20:06

   Jamen det var da så lidt ;) De er fra Dilling!

 • Besvar
  Louise Overgaard
  25. marts 2014 at 18:29

  Jeg har altid købt meget tøj, men mit nytårsfortsæt var, kun at købe tøj jeg mangler samt tøj i en høj kvalitet, genbrug eller økologisk produceret.
  Jeg vil også gerne vide hvor du har købt trusserne, jeg står nemlig også og mangler økologiske trusser.

  • Besvar
   Emma
   25. marts 2014 at 20:06

   Sejt! Går det godt med det? Underbukserne er fra Dilling :)

 • Besvar
  Katrine
  26. marts 2014 at 00:03

  Jeg tænker meget over det, både kun at eje det der er nødvendigt og at passe på det jeg for at belaste miljøet mindst muligt. Hvis jeg har brug for at få genopfrisket, hvad det er jeg er imod genser jeg ’The Story of Stuff’ – den viser det hele SÅ fint og pædagogisk.

  På en blog læste jeg, om en der uddanner sig inden for marketing og gerne vil arbejde i branchen for FMCG (fast-moving consumer goods) – dvs. især mode. Jeg synes, det er sørgeligt, at det begreb overhovedet findes :(

  Så hep for øko-underbukser og gode valg :)

  • Besvar
   Emma
   26. marts 2014 at 09:34

   Av ja, det er ikke et rart begreb. Og du har ret, The Story of Stuff er virkelig fin!

   • Besvar
    Thea - Ganske Enkelt
    26. marts 2014 at 19:24

    Av, ja… Jeg stødte også godt på begrebet på bloggen og tænkte – hvorfor skal det egentligt gå så stærkt?

 • Besvar
  Louise
  26. marts 2014 at 15:33

  Hold da fest den film er fuldstændig vild. Tak for tippet… Den skal straks sendes videre.
  Jeg er helt enig i at de fleste forbruger for meget. Jeg har altid været imod “brug og smid væk”, og forsøger virkelig at give mine børn et fornuftigt forhold til ting. Tænk over hvad man har brug for, køb bæredygtigt, pas på det, reperer, smid først ud når det ikke kan længere. Det gælder fra alt til overflødige dimser, som jeg hader (nægter at mine børn får ti-20 kroner til dimser fordi de skal med veninde i venter), til tøj, make up, tv, pennalhuse, bamser, mad… Alt!!
  Jeg er også for over et år siden stoppet med at købe blade. Det eneste de gav mig var vitterligt et kick der varede den lille stund det tog at læse det (1 time) og derefter var følelsen flad… Som at have konsumeret en pose slik. Aaaah det smager godt… Aaahhh, uuuuh… Øv. Ad… Træt!!! Det skulle jeg aldrig have gjort. Det car også dyrt. Og det fik jo bare mig til at føle at heg skulle have noget nyt hele tiden… Nyt nyt nyt! Det fik jeg ikke fordi økonomien ikke var til det, men ønsket om nyt opstår. Og jeg gider ikke være slave af andres ønske om at vi alle skal forbruge!
  Hold da op, hvad et par øko trusser ikke kan sætte igang:)))

  • Besvar
   Emma
   27. marts 2014 at 00:01

   Det er så fint at høre de tanker, I gør jer på baggrund af et par økounderbukser! Sejt med din indstilling, den kan jeg godt forstå. Det handler vel dybest set om at prøve at finde sit “kick” et andet sted end i forbrug.

 • Besvar
  Rikke
  26. marts 2014 at 19:01

  Hej Emma
  En stor del af mine “tøjindkøb” er brugt, og også en del af ungernes. Jeg bytter også ret meget, både ting og tøj, mest via nettet på f.eks. Trendsales. Jeg har også byttet/vekslet mit tøj via http://www.swapamok.dk/ , hvor man “oploader” sit tøj, får point for det med det samme, og så kan shoppe tøj for dem (både nyt og brugt). De er faktisk gået “internationalt” med konceptet for nylig, tror dog det varer lidt inden det for alvor tager fat.
  :-) Rikke
  http://hvorsvaerterdetlige.dk/

  • Besvar
   Emma
   26. marts 2014 at 23:52

   Bytning er også en virkelig god måde at handle på! Med børn må der være mange flere nødvendige køb end for os andre, der bliver ved med at have nogenlunde samme størrelse hele tiden ;)

 • Besvar
  Bodil
  27. marts 2014 at 10:20

  Jeg køber meget sjældent tøj til mig selv – og forsøger at købe virkelig god kvalitet, når jeg så køber noget. For voksentøj kan jo holde nærmest uendeligt, det bliver ikke ret slidt. Godt tip med økounderbukserne, det vil jeg huske :-)

  • Besvar
   Emma
   27. marts 2014 at 10:41

   Det er nemlig det, det kan. Ingen grund til at købe noget, der ikke er ordentligt. Dejligt at du kunne bruge tippet!

 • Besvar
  loulou
  27. marts 2014 at 10:32

  Tak for dem. Jeg køber meget lidt tøj og er begyndt at købe økologisk, primært, når jeg køber nyt og ellers går jeg efter kvalitet, som er langtidsholdbart og bruger lidt ekstra kroner på den konto. Desværre synes jeg det er lidt svært at finde økotøj i danske butikker og så skal man ud i nethandel, hvilket ikke er særlig miljøvenligt. People Tree laver nogle rigtig fine ting synes jeg.
  God dag!

  • Besvar
   Emma
   27. marts 2014 at 10:43

   Sejt! Men du har ret, det er svært. Der ligger en virkelig fin butik på Jægersborggade, Tricotage, som sælger kjoler og sådan i økologisk bomuld, men jeg har ikke købt noget derinde. Har nemlig masser af kjoler i forvejen :)

   • Besvar
    loulou
    27. marts 2014 at 20:06

    Ja kender den godt, har en kjole derfra som er rigtig fin. De kan anbefales.

  Skriv en kommentar