Perspektiv

og DEN STORE FLUGT

På min interrail læste jeg og DEN STORE FLUGT af Andrea Hejlskov. Den handler om, hvordan hun og hendes familie besluttede at flytte ud i en svensk skov, skilte sig af med alle deres ting og gjorde det. Ikke nogen let beslutning, og endnu mindre et let liv. I skoven knokler hele familien, for der skal fældes træer, bages brød, samles bær, laves bål og hentes vand. Alt det oprør, skam, bebrejdelser, skyld, angst og vrede, de har gemt bag computerskærmene i deres gamle liv, dukker op i skoven. Det er en vild bog om et vildt projekt, at fjerne sig fra samfundet og klare sig selv, at være stædig og bange for, om man er god nok. Andrea beskriver ærligt og stærkt, hvordan oplevelsen forandrer familien og fører dem tættere sammen, fordi de bliver tvunget til at se deres dæmoner i øjnene.

For mig var bogen et indblik i et andet liv og en anden måde, man kan vælge at indrette sig. Ingen bestemmer, hvad vi bruger vores tid på, kun os selv. Og det man fylder sit liv med, afgør hvordan ens liv bliver. Der er ingen grund til passivt at hoppe med på fuldtids- og forbrugstoget, men det kræver styrke og stædighed at stå helt af. Den styrke findes i og DEN STORE FLUGT, som jeg vil anbefale alle at læse. Den indeholder et liv i skoven, som er fyldt med både lykkeøjeblikke og hårdt, hårdt slid, men som for det første og allervigtigste viser sig at være muligt.

En ekstra bonus er de fine illustrationer, som Signe Kjær har tegnet. Jeg elsker illustrerede bøger!

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

1 kommentar

  • Besvar
    Om at træde ud af møllen » emma slebsager
    13. oktober 2014 at 16:03

    […] begge to gjort, men af helt forskellige årsager – Andrea Hejlskov tog sin familie med på den store flugt, mens Marie Gerhardt blev tvunget til at ligge i sin seng i månedsvis på grund af kræft. Selv om […]

  • Skriv en kommentar