Perspektiv

Mit nye idol: Vivienne Westwood

vivenne westwood

Jeg har et nyt crush – på en designer! Say what. Vidste I, at Vivienne Westwood er totalt klimaaktivist? Hun er over 70 år og lynende samfundskritisk på sådan en måde, som man kan være det, når man har et helt livs erfaring i ryggen og ikke er bange for noget længere.

Jeg har brugt alle mine overspringshandlinger de sidste par uger på at grave mig igennem hendes blog Climate Revolution, hvor hun dokumenterer sin aktivisme, optager videodagbog med pep og gode råd og giver spalteplads til spændende mennesker, der kæmper for en bedre verden. Hendes tilgang er kompromisløs og rå, og jeg er solgt. Hendes bedste råd til aktivister er at være specifik og konkret og tale om de helt praktiske ting: Spis grøntsager. Køb få ting. Brug tid på mennesker du kan lide i stedet for at følge med forbrugsmøllen. The first thing we can do is inform ourselves, siger hun. Så skal livsstilsændringerne nok følge trop.

Her er to videoer, jeg særligt godt kan lide. Den ene er en TED-talk på 7 minutter, som opsummerer hendes pointer, den anden er en syret fortælling om paradisets have og kapitalismen. Enjoy!

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

2 kommentarer

 • Besvar
  Elizabeth
  17. december 2015 at 18:14

  Hun er bare *så* sej :) Jeg kan godt forstå, at du har lidt en crush på hende. Det er jo hende, der ytrede ‘Buy Less, Choose Well, Make It Last’, som jeg synes er sådan et godt mantra at leve efter i forhold til forbrug :)

  • Besvar
   Emma
   18. december 2015 at 10:11

   Det er et virkelig fint mantra, som jeg sådan set har levet efter længe uden at kende det :)

  Skriv en kommentar