Andet

Min bullet journal et år efter

For omkring et år siden skrev jeg det første indlæg om min bullet journal. Jeg havde brugt systemet i et halvt års tid og beskrev, hvad min bullet journal indeholdt, og hvordan jeg fandt inspiration. Nu vender jeg snart den sidste side i den notesbog, jeg har skrevet i lige siden. For bullet journal-systemet er blevet ved med at tiltale mig. Det fungerer upåklageligt som kalender, dagbog og huskeliste i mit liv. Alt det, jeg ellers fordelte i diverse hæfter, som jævnligt blev væk eller blev glemt, er nu samlet på ét sted. Som er analogt. Det er faktisk næsten det eneste, jeg bruger en kuglepen til i mit liv!

Når jeg fortæller nogen, at jeg bruger en bullet journal, siger de ofte noget i stil med “Uh, sådan et kompliceret system har jeg slet ikke tid til”, eller “Det gad jeg også godt, men jeg kan slet ikke tegne”. Men altså: Det er ikke nødvendigt at kunne tegne. Det er ikke nødvendigt at lave en masse lister og oversigter, som skal udfyldes hver dag. Det eneste, det kræver, er én notesbog, en kuglepen og lysten til at skrive ting ned i hånden. Men jeg kan godt forstå, at det kan virke uoverskueligt, hvis man ikke er i gang selv.

Så hvordan gør jeg nu? Det tænkte jeg, at jeg ville vise jer – med den kommende december måned som eksempel. Og i stedet for at vise billeder af det “færdige” resultat, som jeg gjorde i det første indlæg, har jeg lavet en video. Så kan I se, hvordan jeg konkret går til værks, når jeg skaber plads til en ny måned i min bullet journal. Det er det, som i bullet journal-kredse hedder en plan with me. Prøv at søge efter det på YouTube, hvis I vil. Der er mange, som laver nogle helt vilde opsætninger, men lad jer ikke narre: Det kan gøres helt enkelt. I kan også se, hvordan jeg laver mine ugeoversigter for tiden, og hvordan jeg overfører aftaler fra årsoverblik til månedskalender. Håber, at I kan bruge det! Hvis I undrer jer over noget, så spørg endelig. Husk lyd!

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

21 kommentarer

 • Besvar
  Tina
  22. november 2018 at 10:42

  Hej Emma,

  Så godt at du slår et slag for, at BulletJournal absolut ikke behøver være besværligt eller handle om at kunne tegne. Jeg bruger selv systemet og sætter virkelig meget pris på at det er fleksibelt og kan tilpasses mit liv, ikke omvendt. Fx. har jeg nærmest ikke brugt den i november, fordi mit fokus har været et andet sted. Det er så dejligt at man ikke skal have dårlig samvittighed over alle de blanke sider det ville have givet i en traditionel kalender.
  Når du starter en ny måned, udfylder du så med det samme uge-siderne for hele måneden, eller gør du det efterhånden som du får brug for dem?
  Kh Tina

  • Besvar
   Emma
   22. november 2018 at 12:07

   Hej Tina, det lyder som om vi bruger dem ret ens – jeg varierer fx også mellem et ugeopslag på to sider, som jeg viser her, og så et på én side til de uger, hvor der ikke skal skrives så meget ned. Jeg laver kun ét ad gangen. Synes det er rarest, at der ikke er “lavet forud”, netop fordi jeg ikke altid på forhånd ved, hvad jeg får brug for.

 • Besvar
  Sarah
  22. november 2018 at 11:31

  Hej Emma. Hvad er det for en smart tusch du bruger?

  • Besvar
   Emma
   22. november 2018 at 12:06

   Den grønne? Det er sådan en med en pensel i den ene ende og en tynd tip i den anden. Mærket hedder Tombow :)

   • Besvar
    Maja
    22. november 2018 at 15:42

    Hvor har du fået fat i dem? Jeg synes de er ret svære at skaffe i danmark til en betalelig pris :/

    • Besvar
     Mette
     22. november 2018 at 16:41

     De har dem i Arnold Busk og i ‘tutein og kock’ i farvergade i kbh.

    • Besvar
     Emma
     22. november 2018 at 16:57

     Jeg har købt den i butikken Markers & Pens i Jægersborggade ?

 • Besvar
  Katrine
  22. november 2018 at 23:35

  Fin video. Jeg kom igang med bullet journal igen efter dit opslag, men for mig fungerer kalender på telefonen bedre til måneds- og ugeoverblik. Til gengæld er jeg vild med habit trackers! Jeg bruger den primært til at tracke når jeg har lavet yoga eller motion. Det er meget motiverende at kunne sætte en farvet ring i kalenderen! Og så laver jeg lister over ting der varer længere – fx har jeg en liste med en kage jeg gerne vil bage for hver af årets måneder.

  • Besvar
   Emma
   23. november 2018 at 10:14

   Tak! Hvor dejligt, at du kom i gang igen. Det er virkelig forskelligt, hvad man bliver fan af – men det er jo det, der er det smarte: At man selv bestemmer.

 • Besvar
  Katrine F.
  6. december 2018 at 19:07

  Virkelig hyggelig video. Jeg begyndte selv på min bulletjournal sidste år, efter din anbefaling og er rigtig glad for det – og jeg er hverken kreativ, kan ikke tegne og har en skrækkelig håndskrift. Men jeg er vild med det, og ville rigtig gerne høre mere om, hvordan du bruger din.

  • Besvar
   Emma
   6. december 2018 at 21:26

   Ej hvor godt! Det handler jo netop ikke om en pæn håndskrift, men om et praktisk system. Er der noget særligt, du er nysgerrig omkring?

   • Besvar
    Katrine F.
    7. december 2018 at 01:23

    Det kunne være hyggeligt at få indblik i, hvad du ellers bruger den til udover kalender og ugeplanlægning. Kreative ideer, hvilke (evt bæredygtige) skriveredskaber du bruger.

    • Besvar
     Emma
     10. december 2018 at 10:58

     Tak! Skal nok tage det med, når jeg skriver mere om den en anden gang :)

 • Besvar
  Radha
  8. december 2018 at 12:59

  Kære Emma. Sikke en god idé! Hvor er din notesbog fra?

  • Besvar
   Emma
   10. december 2018 at 10:57

   Tak Radha! Idéen er ikke min – prøv at google “bullet journal” og se, hvad der dukker op. Det er en hel verden! Min notesbog er fra Leuchtturm med prikker i stedet for linjer eller tern. Du kan også læse lidt mere om, hvordan jeg bruger den, i det her indlæg: http://emmaslebsager.dk/min-bullet-journal/

   • Besvar
    Signe
    11. december 2018 at 17:07

    Hvor har du købt kalenderen??

    • Besvar
     Emma
     12. december 2018 at 14:00

     Jeg har lige købt en ny hos Markers & Pens i Jægersborggade, fordi min gamle er ved at være brugt op. Den gamle købte jeg hos Viking i Store Kongensgade. De kan fås hos ret mange velassorterede boghandlere.

 • Besvar
  Maria // FamilieFinanser
  22. december 2018 at 18:01

  Hej Emma. Rart at se at det også kan være simpelt. Jeg startede Bullet Journal sidste år, og lavede virkelig mange og meget kreative lister. Men så gik jeg død i det og fik ikke udfyldt og opdateret. Jeg planlægger nu at starte igen, med nogle enkelte trackers til opsparing og gældsafvikling, men egentlig skal det primære formål være taknemmeligheds notater. Har du nogen erfaring med det, det skulle efter sigende være et meget værdifuldt redskab?
  Tak for en god blog, og særligt for dine og Johannes podcasts. Mvh Maria

  • Besvar
   Emma
   22. december 2018 at 23:08

   Hej Maria, dejligt det kan bruges! Vi har faktisk et podcastafsnit om netop taknemmelighed, og vi taler om det igen i det seneste afsnit ? Kort sagt er det ikke noget, jeg rigtig har set fidusen i. Kh

 • Besvar
  Emma
  23. december 2018 at 13:32

  Hej Emma
  Ville høre om hvor du har købt den sorte tush du skriver og tegner med i videoen. Er det evt. en man kan genopfylde?

  • Besvar
   Emma
   24. december 2018 at 11:47

   Det er en gelpen fra Muji. Man kan købe nye patroner til den, det gør jeg altid – men det er ikke en fyldepen med blæk, hvis det var det du mente?

  Skriv en kommentar