Andet

Lizard & Goodbye Tsugumi

Det er ikke skønlitterære mursten, der fylder mest på mit natbord dette semester. I stedet læser jeg små fikse bøger, der kan klemmes ind i pauser hist og her. Banana Yoshimoto fandt jeg i Thiemers Magasins anbefalinger tilbage i 2009. Det kan jeg huske, fordi jeg købte to af hendes bøger (Kitchen og N.P) i USA det efterår, som jeg tog med på højskole om foråret. Hun er fortryllende, en kvindelig let og flyvsk pendant til Murakami og hverdagsmystiker på japansk, hvor magien smelter sammen med hverdagen. Jeg kan varmt anbefale at læse hendes bøger, hvis I ser dem i boghandel, på et bibliotek eller i en vens reol.

Lizard og Goodbye Tsugumi skyndte jeg mig at købe i sommer, da jeg så dem i Politikens Boghal. Goodbye Tsugumi er en fortællingom to unge pigers opvækst ved havet og deres afsked, da den ene flytter til Tokyo. Lizard er en lille bog med seks noveller, som handler om japansk hverdag. Jeg elsker historier om hverdag, det er de bedste: Når detaljerne bliver centrale, de almindelige mennesker er i fokus og verden drejer sig om, hvordan man behandler dem, man er tæt på. Fine, fine bøger om livet.

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

6 kommentarer

 • Besvar
  på nye eventyr...
  4. november 2013 at 18:18

  Åh, jeg er vild med Banana, skal da også have fingre i de to der. Læser lidt på samme måde som du for tiden.

  • Besvar
   Emma
   4. november 2013 at 22:05

   Banana er et hit. Og tænk, at hun hedder Banana. De er ikke lige så gode som Kitchen, der er min yndlings – men de oser af den stemning, der også er i de andre, og det er jeg vild med.

   • Besvar
    på nye eventyr...
    5. november 2013 at 09:20

    Kitchen er faktisk den eneste jeg har, og derfor min favo. Købte den på bib udsalg for nogle år siden, og anede ikke hvem Banana var, men alt ved den vidste mig at jeg ville kunne lide den.

 • Besvar
  Lise
  4. november 2013 at 20:44

  Sådan har jeg det også – der blir læst alt for lidt udover det studierelevante..
  Jeg kan især anbefale gode gamle Dea Trier Mørch der både fortæller hverdagshistorier med malende beskrivelser, men også selv illustrerer den med sin grafik :) og Erlend Loe gir altid et godt grin

  • Besvar
   Emma
   4. november 2013 at 22:06

   Dea er så fin, og Erlend Loe er jeg tosset med! Jeg skal i teateret i december og se Doppler, det glæder jeg mig til.

 • Besvar
  Sara
  11. november 2013 at 23:05

  Hej, hvilken dag skal du se Doppler? Mathias og jeg skal se det den 14. det kunne være hyggeligt, hvis vi havde billetter samme dag :)

  Banana er hermed sat på min skal-læses-liste!

 • Skriv en kommentar