Perspektiv

Let’s talk about garbage

Den 18. september var der TEDxCopenhagen. Siden da har jeg glædet mig til, at Selina Juuls oplæg om madspild skulle komme online. Nu er det her endelig! Det tager 8 minutter at se, så det skulle jo være til at overkomme i weekenden et sted mellem at hælde vandet på kaffen og gå en efterårstur.

Selina Juul grundlage Stop Spild af Mad, fordi hun synes det er forkert at smide mad væk. Når man hører hende tale, forstår man hvorfor: I vesten smider vi 25% af al mad, vi køber, i skraldespanden. Det er hver fjerde liter mælk, hver fjerde gulerod i posen, hver fjerde skive bacon. Av. Ikke nok med, at det er et kæmpe ressourcespild både for planeten og for folks egen økonomi, så er det også med til at gøre efterspørgslen efter mad i den vestlige verden falskt høj. Det betyder, at prisen på mad stiger globalt, hvilket går ud over de fattigste i verden. Av.

Og her er det største av: Den mængde mad, vi smider væk, kunne brødføde samtlige sultne børn, kvinder og mænd i verden – tre gange!

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

3 kommentarer

  • Besvar
    Selina Juul
    5. oktober 2012 at 17:45

    Tusinde tak for delingen, Emma – og de pæne ord!

    “Det er hver fjerde liter mælk, hver fjerde gulerod i posen, hver fjerde skive bacon.”

    Ja, man kan jo faktisk lave en kampagne, hvor hver fjerde fødevare en i “skammakrogen” for at illustrere det store spild…

    • Besvar
      Emma
      6. oktober 2012 at 09:22

      Wow, jamen selv tak! Og ja, det tal gjorde virkelig indtryk på mig – jeg synes det er fuldstændig vildt. Men jeg bor også alene og kan sikkert bedre styre den slags end en stor børnefamilie f.eks. kan.

      • Besvar
        Selina Juul
        6. oktober 2012 at 11:40

        Helt enig, Emma. Og ja, du har ret – (vores nye rapport viser, nørde nørde…:) at netop børnefamilier laver altid lidt for meget mad, for at være på den sikre side.

    Skriv en kommentar