Mad

København → Tisvilde

pandekager med mandelsmør fra anneOnsdag i sidste uge lavede jeg pandekager til mig selv for at fejre, at jeg skulle i sommerhus. Spiste dem med æble og mandelsmør og drak vand til, fordi det var for varmt til te. Med maven fuld pakkede jeg en taske og begav mig mod sommerhuset og skoven og stranden.

sommerhusmadderAnkom et par timer senere efter et smut i en genbrugsbutik og en togtur over markerne og satte mig straks i skyggen. Til frokost ristede jeg rugbrød og spiste madder med ajvar, most avokado, tomat og persille + en fersken til dessert. Så gik jeg ned og badede og mærkede, hvordan mine skuldre sænkede sig.

sommeraftensmadOm aftenen lavede jeg hummus, som jeg spiste med lidt forskellige grøntsager, falafler fra fryseren, mere ajvar og en håndfuld oliven med mandler i. På terrassen. Med en bog. Seriøst, jeg elsker sommerhus.

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

10 kommentarer

 • Besvar
  Paula
  26. juli 2016 at 16:25

  De pannekakene så helt nydelig ut!

  • Besvar
   Emma
   26. juli 2016 at 23:06

   Tak! Og det gjorde dine da virkelig også :) Vi har brugt næsten samme opskrift oven i købet.

 • Besvar
  Sabine
  26. juli 2016 at 18:48

  Er det muligt at få en opskrift på din ajvar. Den ser flot ud :0)

  • Besvar
   Emma
   27. juli 2016 at 10:37

   Den kan jeg ikke prale af at have lavet, den er fra et glas jeg fandt i køleskabet i sommerhuset :) Men jeg lavede engang en af ovnbagte peberfrugter og aubergine og lidt chili og citron, som blev virkelig god.

 • Besvar
  Camilla Kirstine
  27. juli 2016 at 10:12

  Åh hvor ser det godt og dejligt ud!
  Vil du dele din favorit opskrift på hummus og mandelsmør?

  Desuden har jeg brug for råd – og i den sammenhæng må du være den perfekte rådgiver! Jeg er netop flyttet for mig selv og har ingen opvaskemaskine. Nu vasker jeg så op i hånden og det er her problemet opstår. Jeg synes VIRKELIG der bliver brugt (og spildt) meget vand i ‘opvaske-processen’ og tænker om du har nogle gode råd til en mere miljø-rigtig og “grøn” måde man kan vaske op på?

  • Besvar
   Emma
   27. juli 2016 at 10:40

   Hej Camilla! Jeg laver ikke mandelsmør selv desværre, har simpelthen ikke en foodprocessor, og min lille minihakker kan ikke holde til det. Hummus kunne jeg godt lave en opskrift på! Og med hensyn til opvask, så prøv at bruge en balje? Det synes jeg fungerer bedst. Og så at skylle tingene af for sæbe mere end en ad gangen.

 • Besvar
  Camilla Kirstine
  27. juli 2016 at 10:15

  Hu, lige endnu et spørgsmål :) Har du erfaringer med at handle på buywholefoodonline.co.uk? Jeg kan se mandler og nødder er en del billigere på deres hjemmesider og har hørt om flere der benytter siden.

  • Besvar
   Emma
   27. juli 2016 at 10:42

   Nej, det har jeg ikke, men har godt hørt om den. Jeg plejer at købe nødder i Tysksland, hvor jeg kommer et par gange om året, og ellers bare købe dem når der er økodage i supermarkederne :)

 • Besvar
  trine
  28. juli 2016 at 23:21

  Den der aftensmad er da for lækker! Hvilke falafler vil du anbefale? Jeg synes det er svært at finde nogle der virker fornuftige på markedet :-)

  • Besvar
   Emma
   29. juli 2016 at 11:14

   Jeg køber Nutanas. Synes de er udmærkede :)

  Skriv en kommentar