Mad

Knækbrød, onigiri & pasta

Jeg købte et par store varme vanter i en genbrugsbutik i weekenden, så jeg er bange for, at det er min skyld med snevejret i dag. Sorry! Her er i hvert fald tre måltider fra en dag i sidste uge:

knaekbroed-og-teDet startede med knækbrødsmadder. En med svensk hjortronsylt aka multebærsyltetøj, en med mandelsmør og kanel. Og en kop te som altid. Jeg drikker i øvrigt altid mindst to kopper te om morgenen og gerne en hel kande.

onigirifrokostTil frokost lavede jeg noget, jeg længe har tænkt på: onigiri. De var min absolutte yndlingssnack, da jeg var i Tokyo i 2013. Man kan få dem overalt der, i kiosker og automater og supermarkeder, det er en typisk snack til folk, som er på farten. Min favorit var dem med umeboshi, syltet blomme. Anyway – jeg har ikke fået en eneste onigiri siden den gang. Hvilket er dumt, da de er mega nemme at lave. Det er bare en klump ris med en lille skefuld fyld i midten og tang udenpå. Jeg puttede lidt chutney i midten af mine og blandede risene med sesamfrø, og det blev virkelig godt!

pastahalloejTil aftensmad lavede jeg pasta med alt-godt-fra-køleskabet-sovs, hvilket er mit bedste tip mod madspild. Alt i en pande + flået tomat, godt med chili og salt og peber. Det kan næsten ikke gå galt.

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

Relateret indhold

2 kommentarer

 • Besvar
  Cecilie
  10. november 2016 at 08:28

  Hej Emma. Ovenpå præsidentvalget er jeg blevet godt klimadeprimeret, og jeg vil gerne bidrage med mere end hverdagsvaner, nu hvor verdens ledere tilsyneladende ikke vil. Hvilke organisationer anbefaler du?

  • Besvar
   Emma
   10. november 2016 at 11:19

   Hej Cecilie! Go for it – så godt at bruge sin skuffelse til at komme i gang med noget aktivt. Jeg vil umiddelbart anbefale GRO SELV, UngEnergi, Klimaambassaden eller Omstilling Nu. Du kan jo tjekke dem ud og se, hvad der passer mest til dit temperament og dine kompetencer.

  Skriv en kommentar