Mad

Julemiddag og julefrokost

Glædelig jul! Årets vegetariske juletallerken så sådan her ud: brune og almindelige kartofler, min brors hjemmelavede rødkål, en grønkålssalat med appelsin, hasselnødder og granatæble, min mors waldorfsalat og en linse/valnødde/svampe-postej med en sovs på rødvin og champignoner. I glasset var der rødvin, juleservietten var på plads og om bordet sad hele min familie. Jeg blev og overnattede hos mine forældre, og til frokost tidligere i dag spiste vi rester: brasekartofler (en juleklassiker her), grønkålssalaten igen og så postejen på rugbrød med en god sennep, som min mor fik i mandelgave, lidt svampe fra sovsen og nogle syltede rødbeder fra gemmerne. Haps! Hvordan gik det med jeres grønne julemiddage i år?

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

Relateret indhold

9 kommentarer

 • Besvar
  Katrine
  25. december 2014 at 20:36

  Hej Emma

  Glædelig jul, og hvor ser det lækkert ud! Jeg fik knoldselleri-deller og min søde mor havde lavet en sovs uden and kun til mig! Jeg var så glad og tilfreds med min anden (!) vegetariske jul, at jeg allerede har besluttet at den succes skal gentages næste år :)

  • Besvar
   Emma
   28. december 2014 at 21:46

   Tak skal du have og i lige måde. Din julemad lyder dejlig. Vegetarjul er bomben!

 • Besvar
  Louise
  25. december 2014 at 23:10

  Glædelig jul:)
  Jeg lavede greenkitchenstorys svampe/hasselnødde/porre postej, som jeg var svært tilfreds med. Min mor lavede også en sauce uden and i til mig. Søde mødre <3 Jeg havde også hjemmelavet rødkål og waldorfsalat med. Den var de alle glade for:) min mor have, udover and, lavet en grønkålssalat. De var vist alle enige om at disse nye tilføjelser ikke fejlede noget. Det var enddog lækkert og helt ok med nyheder, og måske, nye traditioner. Jeg fortsætter i hvert fald :) Første jul som vegetar var en succes:)

  • Besvar
   Emma
   28. december 2014 at 21:54

   Uhm, lækkert. Og ja, sikke nogle gode mødre og fædre, vi har :) På vores julebord tror jeg også, at de nye tiltag er helt velkomne. Min onkel kunne i hvert fald lide postejen, og det var faktisk min mors forslag i år, at vi skulle tilføje en grønkålssalat. Nye traditioner for the win og hurra for din første vegetarjul!

 • Besvar
  Josefine
  26. december 2014 at 01:59

  Julesushi den 24. om aftenen og indisk mad her den 25, hvor amerikanerne fejrer jul. I år fejrede jeg for første gang jul uden mine forældre her i Colorado hvor jeg bor. Vi var to buddhister, en jøde og mig om sushien, så det var ikke specielt traditionelt, men så hyggeligt. Bagefter hikede vi en tur (i mørket) op i Rocky Mountains. Mega herligt.

  Glædelig jul til dig Emma!

  • Besvar
   Emma
   28. december 2014 at 21:58

   Rocky Mountains, sushi og indisk og utraditionelt, det lyder vildt dejligt! God jul til dig også, eller måske snarere godt nytår nu :)

 • Besvar
  Karoline
  27. december 2014 at 18:07

  Jamen hos mig var det stort set de samme sager der var på bordet: grønkålssalat, waldorfsalat, rødkål og kartofler – tilgengæld var postejen udskiftet med ovnbagt aubergine, som altså også virkelig var lækkert! Synes langt fra det er slemt at være vegetar i julen med så mange grønne indslag!

  • Besvar
   Emma
   28. december 2014 at 22:01

   Det er vidunderligt at være vegetar i julen, specielt når det hele ikke er nyt mere. Jeg er lige kommet hjem fra julefrokost hos min mormor med nøddepaté, rødbedesalat og karrysalat, den var også svær at klage over, og det er så dejligt at se min familie spise de vegetariske sager med stor fornøjelse!

 • Besvar
  I like the way this is going » emma slebsager
  29. december 2014 at 12:45

  […] flyttede for alvor ind og begyndte at spise morgenmad ved bordet med de fine ben, og så blev det jul! Den var gavefri i år med undtagelse af et par genbrugsgaver til pakkeleg, og det var en bred […]

 • Skriv en kommentar