Mad

Jeg har lavet surkål!

Dette er et sponsoreret indlæg. Tak til SLOW for en dejlig formiddag!

Jeg vil betegne mig selv som lige dele doven og nysgerrig, når det kommer til mad. Mine måltider er som regel ikke resultatet af et eksperiment med en ny metode, men jeg er heller ikke bange for at prøve ting af. Så da jeg sammen med alle de andre Sustain Daily-bloggere fik muligheden for at komme til fermenteringskursus, sagde jeg straks ja!

fermentering

Kurset blev holdt i smukke omgivelser hos SLOW i Det Økologiske Inspirationshus. Signe Voltelen, som er den ene halvdel af teamet bag SLOW, var sommergæst her på bloggen sidste sommer. Der sagde hun kloge ting om at vælge støj fra og værdi til og stræbe efter at elske det, man laver. Hendes svar i interviewet var faktisk med til at sætte mine tanker om Sustain Daily i svingninger for alvor. Hun sagde nemlig, at fællesskaber er vejen frem, hvis man vil forandre verden!

fermentering 1Vi duftede til eddiker og essenser, stak næserne i fermenteret kål i alle afskygninger og smagte på kombucha, en slags sodavand lavet af te, sukker og en gærsvamp. Og så gjorde vi det allersjoveste: Lavede hver vores surkål. Det lyder mindre fedt, når man skriver det, end når man står med fingrene i det – men jeg lover, at det er værd at kaste sig ud i! unspecifiedMan tager noget kål og snitter det, tilføjer lidt havsalt og hvad man har lyst til af krydderier og andre grøntsager, og så masserer man det med hænderne, indtil kålen er blevet blød og begynder at væske. Så propper man det hele i et glas, som man stiller på sit køkkenbord i en uges tid, og bang! Så er der surkål.

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar