Indkøb

Indkøbskurven: To poser + det løse

Jeg har næsten ikke sat min fod i et supermarked de sidste par uger bortset fra en enkelt gang, hvor jeg var sulten og træt og købte alt, jeg havde lyst til – fx en kasse med et kilo af de kæmpestore lækre økologiske dadler, hurra! Sådan kan det gå, når man har mange aftensmadsaftaler og ellers lever af ting fra fødevarefællesskabsposerne lavet til curries og kålsalater.

Jeg har lige hentet posen med rosenkål og skorzonerødder i går, har I nogle yndlingsretter med de ting? Jeg tænker at bage skorzonerødderne i ovnen, men rosenkålen er jeg ikke bedste venner med.

emma slebsager indkøb november 4uge 46 palmekål æbleruge 46 kartofler gulerødder hvidløgemma slebsager indkøb november 8emma slebsager indkøb november 7uge 46 græskar skalotteløg savoykål porrer emma slebsager indkøb november 5 emma slebsager indkøb november 6

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

18 kommentarer

 • Besvar
  Ida V.R.
  26. november 2015 at 13:30

  Rosenkålssalat! Snit det helt helt fint, bland sammen med appelsin, granatæblekerne og nogle nødder. Maser en dressing af olie, appelsinsaft, sennep, eddike, salt og peper, godt ind i kålen og vend så de sidste ingredienser i. Dét er lækkert!

  • Besvar
   Emma
   26. november 2015 at 14:35

   Appelsindressing! Det må jeg lave. Tak for tip, det lyder totalt lækkert.

 • Besvar
  Cæcilie
  26. november 2015 at 13:47

  Ej, ej, ej. Du er nødt til at fortælle, hvor du har købt medjoul-dadlerne! Jeg må derhen straks!

  • Besvar
   Rikke Nielsen
   26. november 2015 at 14:26

   Ja hvor har du købt dem, og er de helt uden plastik indpakning? :)

   • Besvar
    Emma
    26. november 2015 at 14:31

    De er fra Superbrugsen på Nørrebrogade, go go go! Der var et lag plastikfilm rundt om den inderste kasse, altså under låget, så de er ikke helt plastikfri desværre.

 • Besvar
  Benedikte
  26. november 2015 at 13:53

  Jeg bagte på et tidspunkt nogle rosenkål i ovnen med inspiration fra denne opskrift. http://deliciouslyella.com/roasted-maple-sprouts-with-hazelnuts/
  Det var dødlækkert!

  • Besvar
   Emma
   26. november 2015 at 14:35

   Det lyder vildt lækkert, og jeg har faktisk en sjat ahornsirup stående, som godt kunne tåle at blive brugt snart. Tak!

 • Besvar
  Linn
  26. november 2015 at 13:54

  Jeg plejer at lave en salat med rosenkål, kikærter, friske æbler og masser af persille og citronsaft. Jeg synes de friske og lidt syrlige smager går virkelig godt med rosenkål. Her er en opskrift, hvis du vil give det et forsøg: http://www.frokenkraesen.com/2015/02/salat-med-kikrter-og-rosenkal-for.html

  • Besvar
   Emma
   26. november 2015 at 14:33

   Mmm, tak! Det lyder vildt lækkert. Og så er jeg vild med, at der er cornichoner i, det har jeg ikke spist i 100 år, men jeg elsker alt som har ligget i eddikelage.

 • Besvar
  CK
  26. november 2015 at 13:58

  Jeg har netop lavet denne lækre opskrift som Ditte fra The Food Club har kreeret – og du kan jo sagtens bare udelade kød og lave den som vegetar ?http://mad.tv2.dk/opskrift/cremet-rosenkaal-med-bacon

  • Besvar
   Emma
   26. november 2015 at 14:32

   Uhm, det lyder lækkert. Jeg tror, at en varm ret med rosenkål er en god ide. Hvis man erstattede bacon med stegte portobellosvampe og fløden med havrefløde, så ville den endda være vegansk!

 • Besvar
  Bodil
  26. november 2015 at 14:48

  De bedste rosenkål: De store skæres igennem, de mindre bruges bare som de er. Svitses/sautreres i olivenolie på en ret varm pande i 8-10 min.

 • Besvar
  Katrine
  26. november 2015 at 19:20

  Rosenkålssuppe! Med kartofler… :-)

 • Besvar
  Karen
  27. november 2015 at 10:49

  De der dadler ser jo virkelig, virkelig gode ud! Må undersøge om også Superbrugsen på Frederiksberg har dem :) Når jeg ligger inde med rosenkål laver jeg ofte denne kompot af rosenkål og kartofler, som Meyer har fundet på: Skræl kartoflerne, skær dem i grove tern, og sæt dem til at koge i letsaltet vand. Skyl imens rosenkålene, tag yderbladene af, og gem de pæneste til pynt. Skær så rosenkålene i kvarter, og kom dem ned i gryden til kartoflerne, når disse har kogt i 10 min. Lad rosenkål og kartofler koge i yderligere 5 min., til de er møre. Hæld vandet fra, og smag kompotten til med 40 g koldt smør i tern og salt og peber…. Tænker, den også kan laves med olie i stedet for smør, og dermed blive vegansk :)

 • Besvar
  Hope
  29. november 2015 at 11:17

  Bag rosenkål med karry, det er godt:-)

  • Besvar
   Emma
   30. november 2015 at 09:37

   God idé! Tak!

 • Besvar
  Astrid
  5. december 2015 at 22:12

  Jeg vil ha’ sådan en kasse dadler – var den dyr? Jeg elsker dine indkøbsbilleder.

  Min yndlingssalat med rosenkål er den her
  http://www.meyersmad.dk/lav-mad/opskrifter/rosenkalssalat-med-kikaerter-aeble-og-kapers/
  Den giver de bedste madpakkerester. Og jeg smider altid lidt ekstra løg i ;)

  • Besvar
   Emma
   6. december 2015 at 02:40

   Uhm, det lyder mega lækkert med kapers og kikærter. Jeg tror dadlerne kostede 129 eller noget i den dur :) Og tak!

  Skriv en kommentar