Indkøb

Indkøb i oktober

Oktober er ved at være gået, så det er tid til at tage et kig på, hvad der landede i min rygsæk og mine stofnet (som jeg har haft med mig næsten hver dag). Der er to poser fra Fødevarefællesskabet og en hel den opfyldning af basislagrene i skabe og skuffer på programmet:

indkoeb-oktober-2► En lørdag tog jeg forbi LØS i Saxogade og fyldte et par glas og bøtter med diverse lækre sager. De dampede hasselnødder røg med hjem igen og er vist gået hen og blevet min yndlingssnack her i efteråret.

uge-42-frugtpose-aebler-kvaeder► Hvis du har et godt tip til kvæder, så modtager jeg det med åbne arme! Aner ærlig talt ikke, hvordan jeg skal få dem brugt. Men de dufter godt!

indkoeb-oktober-5uge-40-fenikkel-hvidloeg-spaghettigraeskar-chiliindkoeb-oktober-6► Mm, kokosrulle! Det er virkelig længe siden, at jeg har haft sådan en sidst. Totalt luksuspålæg.

uge-42-bladselleri-persille-foraarsloegindkoeb-oktober-3uge-40-persille-kartofler-agurk-groenkaalindkoeb-oktober-4uge-42-guleroedder-spaghettigraeskar-crown-prince-graeskaruge-40-aebler-paererindkoeb-oktober-1

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

16 kommentarer

 • Besvar
  Pia
  30. oktober 2016 at 10:42

  Åh kvædemarmelade er meget delikat. Jeg er sikker på at der er masser af opskrifter på nettet. Hvis du er til ingefær, så smid lidt af det i også.

  • Besvar
   Emma
   30. oktober 2016 at 18:11

   Det kan godt være, at de skal blive til marmelade :)

 • Besvar
  Freja
  30. oktober 2016 at 12:19

  Sådan nogle smukke billeder du har taget. Vildt, hvor pænt mad kan være, haha! :)

  https://frejalyngbo.wordpress.com

  • Besvar
   Emma
   30. oktober 2016 at 18:11

   Tak Freja! Jeg synes madvarer er nogle meget taknemmelige motiver :)

 • Besvar
  Ida
  30. oktober 2016 at 15:05

  Vil du anbefale IRMAs myslier? :)
  Hvordan bruger du forresten Spagetthie Sqaush?

  God søndag! (:

  • Besvar
   Emma
   30. oktober 2016 at 18:13

   Ja, specielt den gule müsli! Jeg har faktisk stadig de to spaghettigræskar stående… Tror det er meningen at man skal bage dem og så spise dem med en slags sovs/sammenkogt ret til, men så langt er jeg ikke kommet endnu ;)

 • Besvar
  Anna
  30. oktober 2016 at 19:01

  Elsker de her indlæg!

  Hvor køber du kokosrullen henne? Den ser vildt lækker ud :-)

  • Besvar
   Emma
   30. oktober 2016 at 20:46

   Fedt! Jeg elsker også at lave dem :) Kokosrullen er fra min helsekost og fra Aurion – den er en luksusversion af figenpålæg!

 • Besvar
  Mette
  30. oktober 2016 at 19:59

  Synes jeg mindes engang at have set Camilla Plum lave noget med kvæde, tænker i hvert fald på hende hver gang jeg ser en kvæde. ? må også virkelig snart ind forbi LØS. god søndag aften.

 • Besvar
  Emma
  30. oktober 2016 at 20:47

  Aha! Det må kunne googles. Sjovt at forbinde hende med kvæder, hehe.

 • Besvar
  Ida
  1. november 2016 at 10:10

  Hej Emma
  Min Mormor lavede altid kvædebrød med kvæder fra haven. Kvædebrød er en slags frugtkonfekt/frugtlæder. Det smager afskyeligt godt og er en rigtig god måde at få brugt kvæderne! Jeg har desværre ingen opskrift men tænker du kan google dig frem til noget.

  Tak for god indkøbsinspiration :-)

  Mvh Ida

  • Besvar
   Emma
   2. november 2016 at 10:25

   What, det lyder lækkert. Må googles!

 • Besvar
  Lene
  6. november 2016 at 20:21

  Hej Emma

  Jeg vil gerne købe opbevaringsglas til mine tørvarer, ligesom du også har på et af billederne. Problemet er dog, at der følger en gummipakning med, så opbevaringsglasset er helt tæt. Jeg tænker, at denne gummipakning indeholder en masse dårlig kemi, som ikke er sundt for madvarer, selvom det at opbevare mad i glas er mere bæredygtigt. Kender du til noget omkring opbevaringsglas uden problematiske gummipakninger?

  Masser af eftrårshilsner, Lene

  • Besvar
   Emma
   7. november 2016 at 11:18

   Hej Lene. Jeg bruger altid glas med gummiringe, netop fordi glasset så holder tæt. Det synes jeg er smart i forhold til at holde indholdet friskt og møl på afstand :) Jeg tror ikke, at der sker noget ved det, så længe glasset er beregnet til fødevarer og gummiringen ikke bliver varmet op eller er i direkte kontakt med indholdet i glasset? Kh Emma

 • Besvar
  Lise W
  7. november 2016 at 10:53

  Jeg lavede en virkelig god og nem kvädemarmelade forleden.
  Den her opskrift er fra frk. Jensens syltebog.
  Kog kvæderne møre i vand til det dækker.
  Når det er gjort kan frugtkødet smuttes fra kernehuset, som er stenhårdt. Jeg blendede så frugtkødet – ikke noget med at pille skrællen af.
  For hver liter mos tilsættes 4,5 dl sukker.
  Kog i 15 min med låg, for det sprutter. Rør indimellem.
  Smag til med citronsaft eller eddike (jeg brugte eddike).

  Jeg brugte i øvrigt “kogevandet” til at lave gelé med, men det skal lige stives lidt mere før det er perfekt.
  Smagen fejler dog intet.
  God syltelyst!

  • Besvar
   Emma
   7. november 2016 at 11:20

   Uh tak! Det kan være, at det er det jeg skal. Synes også det der kvædebrød lyder ret nice. Heldigvis kan de jo holde sig nærmest for evigt ;)

  Skriv en kommentar