Indkøb

Indkøb i oktober

Shit, så blev det også lige november. Tiden forsvinder mellem hænderne på mig i de her uger. Jeg synes ikke rigtig, at jeg laver noget, men alligevel går dagene super hurtigt, og den der lille alien, vi fik med hjem fra hospitalet i slutningen af august, har udviklet sig til et menneske som smiler, pludrer, dasker til legetøj og er i godt humør om morgenen. Say what? Nå. Uden mad og drikke og alt det der – indkøb skal der til for, at man kan sidde og reflektere over, hvor hurtigt tiden går! I oktober har jeg fyldt rygsækken, indkøbsnettene og især bunden af barnevognen med følgende:

► En dag var jeg i LØS på Vesterbro og fylde lageret med de lækre dampede hasselnødder og nogle sesamfrø. På vej hjem gik jeg i Irma og købte alt det lækre, de havde, og i Spidsroden for at hente kokosyogurt. Luksus! Jeg blev glad for at finde økologisk hummus, men altså… Den var ikke så god.

► En Too Good To Go-pose af rang! Rugbrød, rugbrødsbolle, det gode hvedebrød, boller og croissanter. Hvad mere kan man bede om for 39 kroner? ► Jeg har været i Fødevarefællesskabet! Og se lige de fine farver! Græskar, romanesco, rødkål, tomater, timian og bagekartofler, uhm. Der var også en kæmpe bladselleri, men den gad jeg ikke fotografere, for jeg er virkelig ikke fan. Det kan til nød gå an, hvis man fylder stængerne med peanutbutter og rosiner, men ikke engang dét er jeg sådan rigtig vild med. Hvad gør I med bladselleri?

► Reklame: Aarstiderne sendte mig en blenderkasse! Jeg ville aldrig selv købe så mange forskellige ting bare til at blende, så det var virkelig luksus. Og ret nice at finde ud af, at både gulerødder, rødbeder og spinat gør sig godt i smoothies. ► En anden dag gik jeg i Torvehallerne for at købe te hos Tante T. Jeg køber altid Earl Blue og faldt for en orangete også, som passer godt til efterårsregn og stille aftener. Engang kunne man tage sine egne bøtter med og få dem fyldt med te, men det må de åbenbart ikke længere tilbyde for Fødevarestyrelsen. Whut?

► Jeg har altid en rulle kiks i barnevognstasken til at redde mig, hvis blodsukkeret er lavt og der er langt hjem. Eller bare til at snacke, når jeg holder pause på en bænk. Er der nogen af jer, som har prøvet de der veggiebites fra Urtekram? Er de gode?

► Kilokassen med medjouldadler er tilbage! Sådan en købte jeg også i januar i år og i november ’15. Det føles lidt vildt at bruge over 100 kroner på dadler, men altså… De er lækre. Og nu er det altså den tredje kasse, jeg køber med hjem.

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

16 kommentarer

 • Besvar
  Randi
  2. november 2017 at 08:18

  Jeg kunne virkelig godt tænke mig at smage den kokosyoghurt – er den værd at rende den halve by rundt efter, næste gang jeg er i Kbh?

  • Besvar
   Emma
   2. november 2017 at 14:57

   Altså det ER jo bare en yoghurt, hehe. Men jeg synes den smager mega godt, så hvis du kan lægge vejen forbi Spidsroden, ville jeg da gøre det. Ring eventuelt til dem og hør, om de har den – jeg er gået forgæves et par gange.

 • Besvar
  Trine
  2. november 2017 at 13:38

  Min kæreste bruget altid bladselleri i kødsovs, så pastasovs og lasagne og den slags, hvor det bliver skjult i mængden af grøntsager :)

  • Besvar
   Emma
   2. november 2017 at 14:58

   Ja, det er rigtigt nok. Så bruger man bare så lidt ad gangen, synes jeg. Men du har jo ret.

 • Besvar
  Mie
  2. november 2017 at 13:47

  Som Trine har kommenteret, så fungerer bladselleri SÅ godt i sammenkogte retter. Da vi aldrig får dem brugt med det samme herhjemme, skærer vi dem altid til, og fryser dem ned. De kan ikke spises rå igen (de bliver slatne og lidt ulækre, hvis de tør op), men de kan fint hakkes frosne og puttes i alle lækre retter. Så ender man heller ikke med at smide gode stængler ud, fordi man kun skal bruge et par stykker nu og her. :)

  • Besvar
   Emma
   2. november 2017 at 14:58

   Aaaaah smart trick! Jeg er bare bange for, at jeg aldrig vil få dem ud af fryseren igen. Hehe.

 • Besvar
  Marianne Luna
  2. november 2017 at 17:57

  Både jeg og min kæreste er også helt fjollede med Harvest Moon-kokosyoghurten. I Aarhus sælger de den heldigvis både i Ren Kost og Ganefryd. :)
  Jeg er nok ikke den rigtige at spørge mht. bladselleri, for jeg elsker at gnaske på stænglerne helt rå, haha. Måske jeg snart skal købe nogen igen, egentlig. ;)

  • Besvar
   Emma
   3. november 2017 at 09:26

   Haha åh, sådan nogle mennesker altså ;)

 • Besvar
  Mette
  2. november 2017 at 20:47

  Bortset fra at bruge det råt i tunmouse, så bruger jeg kun bladselleri til at koge og blende med i fx karrysovs eller simreretter. Hov også når jeg koger boullion, men synes det er en mærkelig grønsag.
  Hvordan var emballage mængden i kassen fra aarstiderne? Elsker deres grønt kasser med valgte dem fra for et års tid siden. Synes jeg druknede i plastemballage.
  Hvordan fungere kff? Man skal bidrage med noget for at være med ikke?
  God aften 😊

  • Besvar
   Emma
   3. november 2017 at 09:30

   Jeg synes der var rimelig lidt emballage – der var ikke mere end det du kan se på billedet. Eller jo, en stor pose ligesom rundt om det hele nede i kassen, men det var det.

   For at være medlem af KBHFF skal man arbejde tre timer om måneden enten i sin lokalafdeling eller i en af fællesgrupperne, som fx står for indkøb, kommunikation og distribution. Jeg elsker KBHFF!

 • Besvar
  Lise W
  3. november 2017 at 09:44

  3 timer om måneden, ik? :)
  Har det ligesom dig med bladselleri….. vælger tit posen fra i Odenseff, hvis der er bladselleri. Men heldigvis kan vi bestille løssalg på forhånd og på den måde stadig få en masse lækre grøntsager.

  • Besvar
   Emma
   3. november 2017 at 20:53

   Ah jo, om måneden! Tak, det ændrer jeg straks i den anden kommentar #ammehjerne

   Haha og hvor sjovt, at du vælger den fra på grund af bladsellerien, he!

  • Besvar
   Emma
   3. november 2017 at 20:55

   Yes hvor godt med en fra “den anden side”! Tak for links – jeg tror jeg skal prøve at lave dem til pickles!

 • Besvar
  Katrine
  4. november 2017 at 13:32

  Inspireret af dig tog jeg forleden i LØS for at smage nogle af de hasselnødder. Og åh gud de er gode. Glasset er allerede tomt, så jeg tror det kan gå hen og blive et dyrt bekendskab.

  • Besvar
   Emma
   4. november 2017 at 22:03

   Haha, velkommen i klubben af os, som bruger urimeligt mange penge på dampede hasselnødder!

  Skriv en kommentar