Indkøb

Indkøb i maj

Åh juni, hvor jeg har jeg ventet på dig! Jeg afleverede min eksamensopgave i går, så nu er jeg mere eller mindre fri til at lave lige præcis, hvad jeg har lyst til. Skal bare lige til en enkelt mundtlig, men det er først om nogle uger, og så har jeg fri i laaaang tid. Jeg skifter nemlig studiet ud med barsel til efteråret, og jeg glæder mig sådan. Prøver at lade være med at planlægge tiden for meget, fordi alle siger, at man ikke ved, hvad man går ind til, men alligevel. Tror nu nok, at vi skal få det hyggeligt, uanset hvilket temperament det lille nye menneske viser sig at have.

Det skal handle om mine indkøb i maj i dag – lad os tage et kig på, hvad der landede i indkøbsnettene og rygsækken og cykelkurven den sidste måneds tid:

Indkøb: økologisk basilikum økologiske sesamfrø, økologiske græskarkerner, økologiske æbler, økologiske kokoschips► En basilikum, der lever endnu. Det er min plan at dele den op og plante den ud på altanen senere i dag. Husker I, at jeg delte en guide til at få basilikum til at leve længere sidste år? Den er aktuel nu i disse tider, hvor trangen til tomat/basilikum-kombinationen melder sig på banen igen.

Indkøb: havremælk, peanutbutter, aubergine, kikærter, kidneybønner, hvide bønner, kokosyoghurt, vandmelon, røde linser ► Der er kommet økovandmeloner overalt, yes! Og så har jeg prøvet to slags kokosyoghurt i denne måned, som jeg fandt i Spidsroden. Små kokosyoghurter var en fast del af mine sommerferie i Spanien som barn, så gensynsglæden var stor. Den fra Harvest Moon koster dog næsten det dobbelt af den fra Provamel, så jeg købte dem begge til test. Kan efter at have spist både den ene og den anden variant konkludere, at den fra Harvest Moon er suverænt den bedste. Virkelig lækker, fed, cremet og syrlig. Den kommer jeg til at købe igen.

Too Good To Go-pose fra Emmerys ► Der er kun røget én Too Good To Go-pose i fryseren i denne måned, men den var til gengæld også god. Det lille rugbrød med mørk chokolade er en luksustreat, som heldigvis ret ofte finder vej i poserne.

Indkøb: Ugens pose fra Københavns Fødevarefællesskab i maj ► Årets første asparges fra Fødevarefællesskabet! Min yndlingsforårsbebuder!

Indkøb: Ananas, cherrytomater, dadler, bananer Indkøb: æblecider fra kernegården på fejø, hjertesalat, agurk, frøskinsmelon, avokado ► På Fejø købte jeg æblemost af discoveryæbler, som er min yndlingssort, og to flasker af Kernegårdens spontangærede æblecider. Kunne ikke lade dem stå, selvom jeg ikke må drikke alkohol før om lang tid. De smager helt afsindigt lækkert.

Indkøb: grøntsagspose fra Københavns Fødevarefællesskab i majmaná økologisk iste Sponsoreret af Maná. Drengene fra Nørrebrew (dem med Maté Maté) er begyndt at producere økologisk iste og spurgte, om jeg ville smage. Det ville jeg selvfølgelig gerne! Hentede en kasse hos dem på deres kontor lige rundt om hjørnet fra hvor jeg bor, og de er virkelig lækre. Smager rent faktisk af te, som man kender det, og er så sødet/smagssat med simple ingredienser, som bare lige giver teen et twist.

Indkøb: økologiske brune ris, økologisk parboiled spelt, økologisk hvidløg, peanutbutter, citroner

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

4 kommentarer

 • Besvar
  Randi
  1. juni 2017 at 10:05

  Super! Jeg er netop på jagt efter en økologisk kokosyoghurt – jeg var ved at tro, at jeg var nødt til selv at forsøge mig med at lave det. Jeg må se om jeg kan finde den fra Harvest Moon.et sted. Tak for et godt tip.

  • Besvar
   Emma
   1. juni 2017 at 10:09

   Ej hvor sjovt, at du lige ledte efter kokosyoghurt! Den er altså VIRKELIG god, så jeg håber du kan støve den op. Tror mange helsekostbutikker har den?

 • Besvar
  Marianne Luna
  1. juni 2017 at 11:55

  Den kokosyoghurt må jeg smage! Har et lidt on-off-forhold til sojayoghurt, så det er så dejligt, når der kommer andre sager på banen. Især med kokos. Jeg kunne bade i kokos ;)

  • Besvar
   Emma
   5. juni 2017 at 18:21

   Jeg er virkelig inde i en kokosfase. Synes det smager godt på og til stort set alting. Jeg tror du vil kunne lide den – den er meget mere syrlig end sojayoghurten, som i mine øjne har en ret fad smag…

  Skriv en kommentar