Indkøb

Indkøb i januar

Så fløj januar også forbi. Første måned af 2018, og jeg er efterhånden blevet helt trænet i at tænke “tillid, Emma, tillid”, når jeg kan mærke, at jeg begynder at bekymre mig eller tvivle på, om jeg gør det rigtige. Det er virkelig et godt ord for mit 2018, kan jeg mærke. Og det giver ekstra meget mening lige nu, hvor vi har gang i at crowdfunde 120.000 kr.(!) til udgivelsen af det næste Sustain Yearly. Men det er ikke det, det skal handle om i dag. Jeg har nemlig stykket et indkøbsindlæg sammen fra januar! Det er så rart at lave de her indlæg, synes jeg. Og når I oven i købet også tager godt imod dem, er det en ren fornøjelse. Lad os se på, hvad der landede i rygsækken, indkøbsnettene og bunden af barnevognen i løbet af den sidste måneds tid.

► Mere af den gode kokosyoghurt fra Harvest Moon, som jeg køber i Spidsroden på Nørrebro, snacks og en banan, som fik lov at repræsentere hele pakken. Nogle gange når jeg nemlig ikke at tage billeder, før det hele er pakket ud af emballagen og lagt i skåle på køkkenbordet.

► Et kilo af de bedste dampede hasselnødder fra Nøddebazaren! Arh! De holder til på samme kontor som Sustain Daily, og derfor fik jeg mulighed for at handle til en god pris, da de holdt januarudsalg. “To pakker hasselnødder, tak” er nok det bedste, jeg længe har sagt til nogen. De smager af slik, og den ene pakke har jeg allerede inhaleret. Teen er fra Tante T i Torvehallerne. En stor pakke af min yndlingste, Earl Blue, og en lille pakke af en mere forårsagtig grøn blomsterte.

►  Har I prøvet plantefarsen fra Løgismose? Jeg synes den var OK. Smart til en dag, hvor man ikke gider blende sin egen fars, men ikke bedre, end at man bare kunne lave den selv til den halve pris.

► Januar var en blandet måned Too Good To Go-mæssigt. Først fik jeg verdenshistoriens mest nærige pose, som indeholdt et baguette, et halvt brød og en fastelavnsbolle. Mega fail, bortset selvfølgelig fra fastelavnsbollen. Gad ikke engang at fotografere det. Men næste gang var bedre! Der fik jeg to fastelavnsboller (den ene spiste jeg, før jeg tog billedet – haps!), et kæmpe rundt brød, et halvt formbrød, et rugbrød og et müslibrød. Luksus! Så er fryseren fuld af brød igen.

► Goddag små Ganefryd-barer! De er helt klart min yndlingssnackbar. Krydderierne, ingefæren og tomaterne købte vi, så vi kunne lave en kæmpe portion dhal og forære den til vores venner, som er blevet forældre. Det falder altid i god jord – så hvis du kender nogen, som er højgravide: Lav mad til dem og frys det ned. Så kan du levere det, når de har født og hellere ville kigge på deres nye baby end at lave mad.

► Har I set, at änglamark har lanceret ristede og saltede cashewnødder? Oh my.

► Sorte bønner på dåse og i tørret tilstand. Dem på dåse købte jeg, fordi jeg lige havde spist en portion trøfler med sorte bønner og gerne ville lave en ny med det samme. De tørrede er lidt mere langsigtede.

► Karry og kakaonibs fra ASA i Torvehallerne. Det er helt klart de bedste krydderier i byen, og hvis man har sine egne glas med, får man 20% rabat.

► Endnu et vegansk produkt, jeg ikke havde prøvet før: Postej fra Hanegal. Ligesom farsen fra Løgismose er den OK, men til den kedelige side. Kan tænke mig, at den kunne blive et børnehit, når vi når til at spise rigtig mad her i huset.

I februar vil jeg lave endnu flere kugler af dadler og sorte bønner til at snacke, tage et smut til Berlin og spise brunch i timevis med søde mennesker, følge crowdfundingen tæt og glæde mig over, at lyset lige så stille vender tilbage.

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

4 kommentarer

  • Besvar
    maja
    31. januar 2018 at 11:42

    Hvordan fryser du franskbrød ned? Skærer man det i skiver og hvis ja, hvordan pakkes de så ind i fryseposen? fryser de ikke bare sammen?

    • Besvar
      Emma
      31. januar 2018 at 18:39

      Jeg skærer det altid i skiver, før jeg fryser det ned. Pakker det lidt løst i poser, og hvis skiverne alligevel fryser sammen, kan man skille dem ad med en kniv :) Jeg synes det er mega smart på den måde, fordi jeg ikke behøver spise et helt eller et halvt brød ad gangen, men bare kan tø det op, jeg skal bruge. Brød tør forresten super hurtigt op på brødristeren!

  • Besvar
    Nina
    31. januar 2018 at 21:17

    Har du en opskrift på trøflerne? Jeg synes ikke jeg kan finde en når jeg søger 😊

    • Besvar
      Emma
      1. februar 2018 at 09:23

      Ikke endnu – men den kommer!

    Skriv en kommentar