Mad

Hyben, edamame & grønt på panden

emma slebsager bolle med hybenmarmeladeI onsdags spiste jeg en hjerteformet ristet bolle med hybenmarmelade (endnu en rest fra brunchen 1. maj) til morgenmad + et æble + te.

emma slebsager edamamehumusTil frokost spiste jeg en rest pasta med tomatsovs + en rugbrødsmad med lysegrøn hummus lavet af edamamebønner (apropos sojasnakken), mandler og hvidløg.

posen uge 21Om eftermiddagen tog jeg forbi fødevarefællesskabet efter en løssalgspose, men de havde ingen :( Jeg lånte en pose at tage billeder af alligevel, for det var min tur til at fotografere til facebook-siden.emmaslebagsager ris med grøntsagerVel hjemme igen spiste jeg ris med stegte grøntsager (squash, peberfrugt, broccoli, ingefær) og rød karry sammen med Jonathan, mens vi planlagde sommerferie. Turen går til bryllup i Vilnius med stop i Berlin og Warszawa på vejen i denne omgang, vil I med?emma slebsager jordbærOoog til dessert inhalerede jeg årets første jordbær. Danske og økologiske og lidt sure, men hvad pokker. Det er kun sidst i maj, de har to måneder mere at løbe på!

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

3 kommentarer

 • Besvar
  Sofie
  24. maj 2015 at 10:32

  Hej Emma. Jeg er ny læser efter artiklen i Information, og synes det er super spændende at følge med i dine tanker. Jeg er selv (lakto-ovo-) vegetar, og er lidt nysgerrig på hvordan du tænker i forhold til næringsindhold og specielt proteiner (det kan være at du har skrevet om det tidligere må du meget gerne bare linke videre). Det er ikke fordi jeg mener at man skal spise overdrevet mange proteiner (de aller fleste spiser nok langt mere protein end de har brug for), men når jeg selv har prøvet at regne lidt på hvor meget protein jeg spiser (efter snart 15 år som vegetar, der nogle gange er lidt for træt), har jeg svært at nå op til de anbefalede 0,8 gram per kilo kropsvægt, med mindre jeg spiser (mange) bønner, ærter, linser, nødder og frø til hvert måltid. Hvordan tænker du i forhold til det? Er det noget du er meget bevidst om, eller tænker du at det løser sig selv?
  Venlige hilsner Sofie

  • Besvar
   Emma
   24. maj 2015 at 12:01

   Hej Sofie, velkommen til! Jeg kan godt forstå, at du spørger, det er jo vegetarernes mest hyppige spørgsmål, om de nu får protein nok :) Grundlæggende tænker jeg, at en varieret kost, som holder mig mæt og frisk, sikkert er fin. I perioder hvor jeg spiser helt vegansk, tager jeg tilskud af B12, men ellers tænker jeg ikke over næringsindhold og proteiner. Jeg vejer ikke min mad, så jeg ved ikke, hvor mange proteiner, jeg får. Men jeg snacker nødder hver dag, elsker linser og bønner og spiser meget korn, som jo også indeholder en del protein. Og så har jeg i mit hoved sat en stor fed streg under det faktum, at proteinmangel simpelthen ikke er en mangelsygdom, der findes hos mennesker, som får mad nok. Håber det var et svar, du kunne bruge? KH Emma

 • Besvar
  Sofie
  24. maj 2015 at 22:19

  Tak for et godt svar. Jeg synes det lyder som en god og fornuftig strategi – og det går jo tydeligvis at overleve i femten år selv om man måske ikke altid får “nok” af de der proteiner. Måske skal jeg også lave sådan en streg i mit hoved. :)

 • Skriv en kommentar