Perspektiv

Hvem skal gøre det?

For lidt siden (den 25. oktober) var jeg til en debat, der hed “Klima, fødevarer og etik”. Det var Etisk Råd, der havde arrangeret den. Alle dem, som holdt oplæg, var enige om, at vi står midt i en krise. De var bare ikke enige om, hvordan vi skal forholde os til den. Men det er mega vigtigt at tage stilling til!

På den ene side er der dem, som ser kollektiv handling som løsningen på klimakrisen. De mener, at handlingsplaner og formelle politiske aftaler er vejen frem – altså at vi reelt ikke kan gøre en forskel, før politikerne skrider til handling. Hvis vi skal redde kloden, skal redningen komme oppefra.

På den anden side er der dem, som ser individuelle handlinger som de vigtigste. De mener, at vi selv skal handle – at det ikke nytter at vente på, at nogen kommer og omlægger hele den samlede elektricitetsforsyning til vedvarende energi. For hvordan skulle politikerne turde omlægge noget som helst, hvis vi ikke har vist dem, at vi vil have det?

Som I nok kan gætte, er jeg på det sidste hold. Den første indstilling har en indbygget dovenskab, en “det nytter alligevel ikke”. Med den indstilling giver man sig selv en sofa at sove på og slipper for at forholde sig til sine egne valg og fravalg. Det kan jeg overhovedet ikke tilslutte mig. Jeg tror på at gøre noget – ikke at vente på, at andre gør noget. Jeg tror på at komme i gang.

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

3 kommentarer

 • Besvar
  på nye eventyr...
  6. november 2012 at 12:02

  Jeg er også på dit hold, men det er vist ikke nogen nyhed. :D

  • Besvar
   Emma
   6. november 2012 at 13:23

   Næ, det overrasker mig ikke!

   • Besvar
    Læsehesten
    5. december 2012 at 19:02

    Jeg så dig i en pølsevogn sidste fredag! dit dumme kødøre!

    Hilsen the impact man

  Skriv en kommentar